Informatiu cap de Setmana 02-11-2024

Falset acollirà aquest dissabte la IV Cimera Social de l’Aigua, que reunirà organitzacions socials, ecologistes, associacions de veïnes i operadors públics per elaborar propostes per el nou govern de la Generalitat i per coordinar el calendari de mobilitzacions dels propers mesos.

Tal i com explica Andreu Escolà, portaveu del Gepect- EdC, la trobada ha de servir per elaborar un decàleg de propostes concretes per abordar la reducció i remodelació de la demanda d’aigua per tal de salvaguardar el futur hídric del país. Escolà afirma en declaracions a Ràdio Falset que “hi ha una gran confusió entre la situació de sequera que vivim actualment i la disponibilitat d’aigua. No té res a veure la falta de pluges amb el mal ús que s’està fent de l’aigua que tenim”.

És així doncs, que la Cimera Social de l’Aigua es va constituir com a resposta al fracàs de la cimera per la sequera que va impulsar el Govern de la Generalitat arran de la greu escassetat hídrica. “Fiscalitzem totes les propostes que el Govern fa per lluitar contra la sequera i proposem alternatives”, afirma el portaveu del Gepec.

Des de llavors, a més, la Cimera Social de l'Aigua ha impulsat la campanya "D'on no n'hi ha, no en raja" amb l'objectiu de denunciar les contradiccions en la gestió de la sequera. “En la mateixa línia, la campanya pretén denunciar que hi ha un problema molt greu en la gestió de l’aigua, en els seus usos i abusos, i de privatització i falta de control”, explica Escolà, que sentencia que “això no hauria de ser així, l’aigua no hauria de ser un negoci”.

Falset ha estat el lloc escollit per acollir aquesta quarta cimera social de l’aigua. Segons Escolà, el Priorat és el clar exemple d’un territori que porta anys patint un espoli a nivell hídric que cal revertir. “Que se celebri a Falset és important per tot el que ha representat la lluita en defensa del riu Siurana així com per la importància que té el sector agrari a la comarca. A més, cal destacar que el sector agrari de la comarca és un exemple en l’ús eficient de l’aigua”, diu.

La Cimera Social de l'Aigua està formada per una trentena de col·lectius, entre els quals s'inclouen Aigua és Vida, Greenpeace, Ecologistes en Acció, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, el GEPEC-EdC, Riu Siurana Viu, Aturem Hard Rock, la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, DEPANA, Enginyeria Sense Fronteres, i el Grup de Defensa del Ter, entre d’altres.

IVCimeraSocialAigua-1.jpg

Publicitat