Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

El passat dimecres va tenir lloc la reunió anual del Fòrum permanent de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) del Priorat a Poboleda per validar la Memòria d’activitats del Pla d’acció 2023 i informar d’alguns dels grups de treball que s’hi vinculen.

A més a més, el president del Consell Comarcal i la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Tarragona, Glòria Tibau, van lliurar les acreditacions a les empreses que d’adhereixen a la Fase 2 de la CETS. En aquesta ocasió han estat la Cartoixa d’Escaladei, el Celler Burgos-Porta de Poboleda, el Molí Priordei de Margalef, l’Habitatge d’ús turístic Mas del Salín de Cornudella de Montsant i el Càmping-alberg municipal de Tivissa.

Amb aquesta darrera incorporació, ja són 11 les empreses de la comarca que s’han compromès amb aquesta acreditació impulsada des del Parc Natural de la Serra de Montsant i obtinguda el 2016. Aquesta certificació reforça el compromís de les empreses amb els principis de sostenibilitat i constitueix un element clau per al desenvolupament d'un turisme conscient a la comarca.

L’objectiu de la CETS és augmentar el coneixement sobre l’espai protegit i donar suport a la seva preservació, al mateix temps que es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística del espais protegits i la seva àrea d’influència, tenint presents les necessitats de l’entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.

IMG20240306201014.jpg

Publicitat