Butlletí informatiu 29-11-2023

Aquest dijous arrenca la 8a edició del Priorat amb Persona amb “La vinguda” dels escriptors a la comarca. La iniciativa, encapçalada pel Centre Quim Soler, consisteix en portar escriptors a la comarca perquè la coneguin i perquè, posteriorment, retornin les seves impressions i les seves experiències al territori per mitjà de textos creats especialment per a l’ocasió.

Priorat en persona comptarà enguany amb la participació dels autors Lucia Pietrelli, Xènia Dyakonova, Raquel Ricart Leal, Àngel Burgas, Ramon Mas i Antoni Clapés. Per la seva banda, els prioratins que faran d’adalils, és a dir, les persones que seran els anfitrions i explicaran el seu tros de comarca als escriptors, seran els falsetans Josep Maria Llorens i Gabriela Leva o la capçanenca Andrea Vallès. També hi participaran Teix Fonts, de Gratallops, i Ot Sabaté, de la Torre de Fontaubella.

La coordinadora de tot plegat, Roser Vernet, destaca que enguany, per una banda, hi ha diverses autores amb orígens en altres països i, per l’altra, que també faran d’adalils dos joves estudiants de primer de batxillerat. “Com que l’any passat ja vam concloure amb el criteri de que hi hagi almenys un adalil de cada poble de la comarca, enguany teniem moltes ganes d’incorporar estudiants dels instituts del Priorat ja que pensem que si el que volem és creuar mirades, no hi pot faltar la de la joventut”, explica.

Durant quatre dies, escriptors i adalils descobriran conjuntament la comarca i diumenge faran la cloenda amb una taula rodona per compartir l’experiència i un concert vermut amb el grup The Prioratians al Casal Flor de Maig de Gratallops. Un cop hagin acabat la seva estada a la comarca, els escriptors començaran a treballar en els textos que presentaran l’any vinent en el seu retorn al Priorat.

 

prioratenpersona2023

Publicitat