Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

L'Ajuntament de Falset ha presentat la programació de tardor del teatre L'Artesana, que compta amb una dotzena de propostes de teatre, música i cinema que es podran veure del 8 d'octubre i fins al 30 de desembre.

Aquesta programació de tardor clou l'any del 20è aniversari del teatre, i ho fa mantenint l'aposta de les darreres temporades per una programació diversa i de qualitat, en la qual tenen cabuda propostes per a petits i adults, així com noms consagrats de l'escena cultural i companyies locals. La regidora de cultura de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, explica que “hem intentat celebrar el 20è aniversari de l’Artesana portant a Falset espectacles de figures destacades de l’escena catalana com poden ser l’actor Sergi López o Carles Sans del Tricicle”.

Com dèiem, les comèdies teatrals 'Per fi sol', amb Carles Sans del Tricicle, 'Non Solum', amb Sergi López, el tribut a ABBA, amb ABBA The New Experience i l'espectacle familiar 'Núvol Núvol', amb Perifèria Teatre, són alguns dels plats forts d'aquesta temporada estable d'arts escèniques.

A banda d'aquests espectacles, també s'hi podran veure propostes que s'han fet un lloc en la programació durant les darreres temporades, com el Most Festival i d’altres produïts per companyies locals com la gala benèfica per La Marató de TV3, organitzada per l'associació de dones, el concert de Nadal, enguany amb l'Associació I Catalani, i la representació dels Pastorets, amb la companyia L’Artesana. “Sempre mirem de combinar espectacles professionals amb totes les propostes de les entitats locals o comarcals”, afirma Poy.

Aposta pel cinema en català

Pel que fa al cinema, es projectaran l'exitosa 'Barbie', la pel·lícula de terror 'La Monja 2', l'homenatge de David Trueba a Eugenio amb 'Saben aquell' i l'animada 'Trolls 3'.

En aquests temps en que la llengua està en el focus del debat, des de l’Ajuntament de Falset afirmen que sempre que es possible programen les sessions de cinema en català. “Hem d’intentar projectar les pel·lícules d’estrena i més exitoses, però sempre sol·licitem les pel·lícules en versió catalana. Només les passem en castellà si no estan disponibles. És a dir, sempre que podem, apostem pel cinema en català”, destaca la regidora de Cultura.

artesana bona

Publicitat