Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

Avui dissabte comencen oficialment les Festes de Santa Càndia de Falset. Al llarg dels propers dos caps de setmana, tindran lloc diverses activitats per tal de commemorar el dia de la patrona de la capital del Priorat. El regidor de festes, Robert Coll, explica que un dels actes més destacats serà l’Entrada de Santa Càndia, que ja fa uns anys que s’ha recuperat. “El que busquem és recuperar l’entrada de Santa Càndia al poble pel camí de la Fuïna. Ja fa uns anys que vam recuperar aquest acte i creiem que és important ja que l’any que ve farà 250 anys de l’arribada a Falset de les relíquies de la santa”.

Per altra banda, Coll afegia que “volem recuperar l’essència de les festes de Santa Càndia, que abans eren les festes principals del municipi i és per això que hem decidit allargar-les durant dos caps de setmana”.

Així doncs, aquest vespre tindrà lloc el cercavila amb els elements de festa del municipi que aniran a rebre la imatge de la patrona per acompanyar-la fins a l’església. A la nit, i al Teatre l’Artesana, tindrà lloc l’espectacle de la Corranda Dansant amb Estrelles per celebrar que la companyia ha guanyat per segona vegada el Gran Premi d’Espanya d’arts escèniques en la modalitat de dansa pel seu espectacle La plaça del Diamant.

Per demà diumenge hi ha prevista la festa Grèfol, amb una caminada pels espais de Sant Gregori i Sant Cristòfol, un esmorzar popular i vermut i dinar. A la tarda tindrà lloc el 30è concurs litetari de poesia i narrativa del Centre d’Estudis Falsetans i sardanes a la Quartera amb la cobla Cossetània.

El cap de setmana fort de Santa Càndia, però, serà el vinent amb la Trobada de Gegants, que comptarà amb la participació d’una quinzena de colles, i amb la 16a Cursa de Muntanya Vila de Falset com a actes més destacats.

Foto: Miquel Bové/ Ajuntament de Falset

Captura de Pantalla 2023 09 02 a les 8.51.36

Publicitat