Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

El festival Terrer comença aquest mes d’agost la seva gira pels diversos pobles del Priorat. La setena edició del festival, que s’ha convertit en un dels referents culturals de la comarca, s’allargarà fins a finals d’any i passarà per una dotzena de municipis de la comarca.

De moment, durant aquest mes d’agost el Festival passarà per la Cartoixa d’Escaladei i el Masroig. El dia 19, Refree presentarà en primícia el directe de El espacio entre, l’últim disc personal del multifacètic músic i productor. Carregat d’una forta dosi experimental, aquesta proposta representa un viatge musical a través d’un espectacle immersiu a la Cartoixa d’Escaladei ple de sensibilitat i textura que mescla percussió, instruments clàssics i sons electrònics.

L’endemà serà el torn de Carles Viarnés. Hyper_O, l’àlbum que presenta, dona tot el protagonisme a l’hiperorgue, cosa que el converteix en el primer català a concebre un disc per a aquest instrument innovador. El disc està construït a partir de modes gregorians i amb una forta inspiració minimalista.

Serà el dia 26 d’agost quan el Terrer arribarà a l’ermita de les Pinyeres del Masroig. En aquest cas, el duo format per la cantant Belén Bandera i la guitarrista Carla Moti, acompanyades pel llegendari contrabaix d’Horacio Fumero, presentaran la seva praticular proposta jazzística. mb aquesta formació han tocat al Jamboree de Barcelona, Festival de Jazz de Calella, Harlem Jazz Club dins la programació del Festival de Jazz de Barcelona, Estiu i Jazz de Girona, Es Claustre a Menorca, Dazz a Vitoria o Rvbicón a Santander entre altres.

A continuació, els mallorquins Da Souza, presenten Dies d’Attrezzo, el seu últim disc que, a més, compta amb una història peculiar, ja que abans de donar-li forma com un recull de cançons, neix com la banda sonora d’una pel·lícula que mai es va acabar rodant. A Dies d’Attrezzo, Da Souza canten a l’estiu, però també a la melancolia i a les segones oportunitats en un admirable exercici autoreferencial. El seu so és fresc i combina influències molt diferenciades per donar lloc a una combinació amb segell d’autor. Des de ritmes llatins més moderns fins al pop i el rock més clàssic, l’àlbum resulta un mosaic d’estils amb una gran personalitat.

escaladei

 

Publicitat