Informatiu cap de Setmana 23-09-2023

L'Ajuntament de Falset insta la població, atès el baix nivell dels pous i dels dipòsits que garanteixen l'abastament del municipi, a adoptar les mesures i restriccions que actualment estan en vigor en la majoria de les poblacions de Catalunya, ja siguin de les conques internes de Catalunya com de la conca de l'Ebre. Alhora, recorda a tothom la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua, insistint en el fet que aplicar bones pràctiques a títol individual té un gran impacte en l'estalvi col·lectiu de tot el municipi.

L'alcalde de Falset, Carlos Brull, afirma que en comparació amb l'any 2022 "aquests últims mesos hem de baixar a més profunditat en la majoria dels pous per poder extraure aigua, i aquest és un fet que ens obliga a prendre mesures i a demanar la col·laboració de tots i totes, especialment en unes dates en les quals tenim més gent vivint al poble”.

Brull també subratlla que "la manca d'aigua és una situació d'excepcionalitat generalitzada que obliga a prendre mesures excepcionals, però que també podem combatre amb mesures ben simples que suposen un gran estalvi, com reduir el temps que estem a la dutxa, tancar les aixetes mentre ens rentem les mans o les dents, optimitzar la càrrega de rentadores i rentavaixelles, estar alerta de possibles fuites o utilitzar airejadors i reductors de cabal". L’alcalde recorda que "Són mesures en les quals des del consistori s’insisteix de manera periòdica en campanyes de conscienciació i que, gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes, han tingut un impacte positiu en les dades de consum”.

10 maneres estalviar aigua

Publicitat