Butlletí informatiu 17-04-2024

L’advocat que portava la defensa del cas que acusava a dos membres del GEPEC-EdC com a investigats per la desaparició de la placa franquista del Pantà de Riudecanyes, ha pogut saber que la jutgessa ha decidit no tirar endavant amb la causa i, per tant, que serà arxivada. 


La jutgessa del Jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Falset, ha decidit arxivar la causa del robatori de la placa del Pantà de Riudecanyes ja que no veu cap element que acrediti la participació dels investigats en els fets.

L’any 2018 la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes va denunciar a Andreu Escolà, expresident del GEPEC-EdC com a presumpte responsable de la desaparició d’una placa d’època franquista situada a la paret del pantà, en la qual constava el següent missatge: “El Estado entrega el dominio de estas aguas, a perpetuidad a la Comunidad de Regantes. 1966”. La denúncia es va basar en una fotografia on l’acusat sortia amb una rèplica de la placa més gran que l’original i feta d’un altre material.

Recentment la causa va sumar un nou implicat després que la jutgessa cités a declarar la setmana passada a Santi Borràs, també activista del GEPEC-EdC, com a persona implicada en la desaparició de la placa i per fer-ne mofa a les xarxes socials.

Finalment, la causa s’arxivarà per falta de proves que acreditin que els dos investigats van participar en la desaparició.

placariudecanyes

Publicitat