Butlletí informatiu 17-04-2024

El Parc Natural de Montsant continua treballant per fer un seguiment de les aus rapinyaires que tenen presència en el seu territori. Ja l’any 2007, l’Associació Taxus va fer el primer cens de duc al Parc Natural de Montsant i després de tres censos més, a partir de 2019, es va començar a fer anualment.

El 2021 aquest cens es va ampliar amb el Projecte Noctàmbuls de seguiment d’ocells nocturns, entre els quals destaquen sis rapinyaires nocturns com el duc, l’òliba, el mussol comú, el mussol banyut, el xot i el gamarús, que és el més abundant. Cal destacar també la presència d’enganyapastors i de siboc.

El 2022, el Parc Natural de Montsant, mantenint la col·laboració amb Taxus, es va adherir amb un punt d’observació al programa Segre de seguiment de rapinyaires diürns, impulsat per l’Institut Català d’Ornitologia.

Entre els diferents rapinyaires detectats, cal destacar la nidificació, amb èxit, d’una parella d’àguiles calçades. Es tracta de la primera citació documentada d’aquesta espècie al Parc Natural de Montsant; a més, la nidificació va tenir lloc en un cingle, un fenomen rar a Catalunya.

N02 rapinyaires 500px.JPG 1243516883

 

Publicitat