Butlletí informatiu 08-02-2023

El futur Centre d'inspiració turística de Falset rebrà 600.000 euros dels fons Next Generation, segons va comunicar la Direcció General de Turisme de la Generalitat en l'acte presentació d'aquestes inversions de la Unió Europea.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destacava des de Fitur, a Madrid, on es va fer l’anunci, que és una excel·lent notícia. “Estem molt contents perquè la feina, la perseverança i la inisistència ens han permès recollir els primers fruits, uns primers fruits que ens garanteixen començar a desenvolupar tot el projecte que tenim previst per a l’espai Falbar”, explicava mentre afegia que "és un projecte estratègic i ambiciós, que encaixa amb les línies mestres de l'Ajuntament i el desenvolupament que s'ha impulsat a la comarca els darrers trenta anys".

En el marc del projecte es preveu l'adequació d'una part de l'antiga fàbrica de camises Falbar, situada al bell mig del nucli urbà, per encabir-hi diversos projectes estratègics de futur. L’objectiu és posicionar el municipi com a capital del vi i porta d'entrada als diferents destins i experiències vinculades amb l'enoturisme i la descoberta dels productes de la terra, així com al patrimoni cultural del municipi i el Priorat.

En aquest sentit, l'ajut concedit es destinarà a emplaçar-hi una àrea d'informació i reserva d'activitats, espais expositius immersius, zones experiencials hiperinteractives i de realitat virtual, així com un espai de tast.

L’alcalde també reivindicava que malgrat ser un projecte impulsat per l’Ajuntament de Falset, aquest tindrà repercussió en el conjunt de la comarca del Priorat. “És un projecte liderat per l’ajuntament de Falset, però es un projecte que està pensat en clau comarcal. Nosaltres volem que el visitant que arribi a Falset trobi un espai on conèixer tots els nostres productes, on conèixer tot el què pot fer o tot el què pot visitar”, afirmava. Segons les previsions, el projecte s'executarà durant el 2024 per obrir portes l'any 2025.

nextgenerationfalset

Publicitat