Butlletí informatiu 17-04-2024

La Denominació d’Origen Montsant ha posat punt final aquest cap de setmana a les celebracions del seu 20è aniversari. L’acte va servir per lliurar els Premis Montsant en una gala celebrada a la Cooperativa Falset Marçà i en la qual s’hi van donar cita cellers, viticultors i viticultores, així com representants de diferents institucions i administracions del territori, representants d’altres denominacions d’origen i altres agents del món del vi.

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, es mostrava pletòrica per haver pogut celebrar aquests 20 anys. “És un moment feliç per una denominació d’origen, i sobretot per a la DO Montsant, la qual té un enorme sentit de col·lectivitat, on tothom s’ajuda, i això és molt interessant”, va explicar.

Just va destacar que durant aquests 20 anys s’ha fet molta feina i que la DO Montsant es pot convertir en una gran denominació d’origen. “Són 20 anys molt ben aprofitats, hem fet una feinada que ens ha permès arribar al nivell que tenim. Jo crec que ara tot es precipitarà i que la DO Montsant arribarà a ser una gran denominació d’origen”, va dir.

També van destacar el fulgurant ascens de la DO Montsant el delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, i el director General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia. Xifré va afirmar que “és la DO més jove de Catalunya i tot i així hem vist com en tan sols 20 anys ha aconseguit posicionar-se tan a nivell nacional com internacional”. Gòdia, per la seva banda, va afegir que “els vins de la DO Montsant tenen una identitat pròpia i un marcat caràcter”.

La gala també va servir per fer entrega dels premis Montsant, un reconeixement a aquelles persones i entitats que amb el seu esforç, i des dels seus respectius àmbits d’actuació, contribueixen a fer créixer la DO Montsant. Els premiats, enguany, van ser Joan Asens i Núria López, que es van endur ex aequo, el premi a l’Elaboració impecable, i Josep Maria Beltran i la Finca L’Espectacle, que van rebre el premi Vinya-viticultor.

Josep Roca, del Celler de Can Roca, va ser distingit amb el premi Nas Montsant, mentre que el restaurant el Celler de l’Àspic de Falset es van endur el premi Vinoteca-restauració. La Fira del Vi de Falset va rebre el premi Enoturisme, la Universitat Rovira i Virgili el premi Coneixement i la revista especialitzada del món del vi Wein Plus el premi Comunicació.

Finalment, Jaume Domènech va rebre el premi Esperit Montsant en reconeixement als 15 anys en què va estar al capdavant de la DO.

premismontsant2022

Publicitat