Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

El Ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar per 7 vots a favor (CUP, Junts, PDCat i Canditatura de Progés-PSC) i 5 abstencions (ERC) la moció que va presentar la CUP sobre polítiques d’habitatge en l’àmbit comarcal. 

El text defensa que es reactivi l’Oficina Comarcal d’Habitatge i s’impulsi la constitució d’una Taula d’Habitatge del Priorat. Per als cupaires l’habitatge és un dels reptes clau de la nostra comarca i celebren que la moció s’hagi pogut aprovar. El conseller comarcal de la CUP Priorat, Miquel Perelló, destaca que “cal que siguem conscients que a la comarca hi ha un problema greu amb l’habitatge i, sobretot, una gran dificultat en l’accés a cases o pisos de primera residència”.

Entre els acords que s’han aprovat a la moció, també hi ha la demanda perquè s’elabori un cens sobre el parc d’habitatges de cada un dels municipis de la comarca, els quals serveixin per fer una radiografia de la situació de cada un dels pobles.   

També que des de l’Oficina d’Habitatge del Priorat es faci una planificació i seguiment del parc d’habitatge disponible i que es continuï treballant per fer de mitjancers entre propietaris i llogaters, donant una sèrie d’avantatges als propietaris, a canvi d’una rebaixa substancial en el preu del lloguer de l’habitatge.  

Així mateix, la moció també reclama que a partir de la planificació i el disseny d’una política d’habitatge s’acordi a nivell comarcal limitar i regular el nombre d’habia cada poble en funció del parc d’habitatge disponible i  que es prioritzi l’habitatge destinat a primera vivenda.

En aquest sentit, Perelló explica que “en una comarca com el Priorat, on hi ha persones que porten més de 30 anys treballant per aconseguir un turisme rural de qualitat, creiem que aquesta liberalització des allotjaments d’ús turístic és un perill”. Així, afegeix: “considerem importantíssim que davant la impotència que tenen els ajuntaments per treballar aquests temes, cal que des del Consell Comarcal es faci una política comuna per tenir un turisme de qualitat, com s’havia anat treballant des de fa molts anys”.

A banda, el ple del Consell Comarcal del Priorat també va aprovar per unanimitat una moció en contra de la Llei estatal 7/2022 que prohibeix la crema general de restes vegetals i el Pla territorial sectorial agrari del Priorat.

consell comarcal

Publicitat