Butlletí informatiu 22-03-2023

L'Institut de Cultura i Patrimoni de Falset (ICPF), organisme autònom integrat per l'Ajuntament i el Centre d'Estudis Falsetans, ha fet un pas més per garantir que el Castell de Falset - Museu Comarcal esdevingui una estructura museística dirigida a assolir una gestió professional, viable i eficient del patrimoni. El Castell de Falset-Museu Comarcal és un espai museístic que, des del 2018, proposa la descoberta històrica i cultural de Falset i la comarca del Priorat.

En el marc de les accions per obtenir l'estatus de museu registrat, El Castell de Falset- museu comarcal ha incorporat recentment la figura d'un director en funcions. Aquest, en col·laboració amb la tècnica actual, treballarà per consolidar l'equipament com a plataforma capacitada per dur a terme actuacions i programes integrals i permanents de gestió patrimonial.

Tal i com explica l’alcalde de Falset, Carlos Brull, el museu “juga i ha de jugar un paper cabdal en la valorització del patrimoni local i comarcal i per aquest motiu el consistori farà un esforç econòmic per dotar-lo d'una estructura cada vegada més professional”.

El Castell de Falset-Museu Comarcal compta amb diferents recursos expositius i una selecció de peces provinents del Centre d'Estudis Falsetans i d’altres institucions. A través de les diverses sales expositives, es repassen algunes etapes de la història de falset i del Priorat. El passat 2021, el museu es va dotar d’un projecte que, entre altres aspectes, definia els continguts de la planta superior la qual resta, encara, pendent de museïtzar.

 

castellfalset

 

Publicitat