Informatiu cap de Setmana 25-06-2022

Cellers Unió va inaugurar el passat divendres les noves instal·lacions que ha construït als Guiamets. La inversió, de més de 3 milions d’euros, ha suposat la construcció d’un nou edifici per a l’envasat i la criança del vi que aquesta cooperativa de segon grau elabora en el territori de la DO Montsant.

L’acte va ser presidit per la consellera d’Acció climàtica, alimentació i agenda rural, Teresa Jordà, el president i el director general d’Unió, Josep Pere Colat i Ferran Huguet, i l’alcalde dels Guiamets, Manel Sales. En el seu paralament, la consellera va destacar que “sempre és una bona notícia quan s’inaugura una nova instal·lació”. Teresa Jordà va destacar que “són unes instal·lacions modernes, amb criteris sostenibles, amb l’objectiu de posar el vi del nostre país al centre”.

Per la seva banda, el president d’Unió, Josep Pere Colat, va mostrar la seva satisfacció per ha ver pogut inaugurar l’ampliació del celler, després de molts anys. Colat va destacar la importància que aquestes instal·lacions tenen per als socis i productors dels Guiamets i de la comarca del Priorat i que “ara que la DO Montsant viu un important creixement, cal que promocionem els productes fantàstics que es fan en aquest territori”.

També es pronunciava en aquest sentit, el director general d’Unió, Ferran Huguet, que va afirmar que “l’objectiu és posar en valor els vins que elaborem, i això ho farem amb aquestes noves instal·lacions però també amb l’entorn i el paisatge que ens envolta”. Huguet va explicar que la nova planta té una línia d’envasat moderna i informatitzada i una nova sala de criança amb capacitat per a més de 600 barriques. Segons el president d’Unió, donant valor al producte “hem d’aconseguir augmentar el preu del raïm que elaboren els productors”.

Per l’alcalde dels Guiamets, Manel Sales, l’ampliació de les instal·lacions d’Unió és una oportunitat per al municipi. Per una banda, va destacar la importància de que els pagesos i productors puguin seguir portant la verema al propi poble i per l’altra va explicar que la nova planta d’envasat ha creat llocs de feina que, en bona part, ocupen joves guiametans. Sales va afirmar que “aquest és un petit pas per frenar el despoblament”. “Ara, cal que aquests joves puguin quedar-se a viure aquí i no hagin de marxar degut a la manca d’habitatge”, va dir.

En aquest sentit, la consellera Jordà va destacar que el govern aprovarà en les properes setmanes l’Agenda Rural de Catalunya, el full de ruta per al desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental de les zones rurals del país. Jordà va destacar que “és un treball que s’ha fet de baix a dalt, fomentant la participació ciutadana i on ha estat la la gent del territori qui ha dit quines són les seves necessitats i mancances”.

inauguraciounio

Publicitat