Informatiu cap de Setmana 25-06-2022

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha endegat un nou programa per millorar l’accés de les persones amb diversitat funcional amb una sèrie de quatre tallers específics on a través del llenguatge artístic es donarà a conèixer alguns dels llocs i paratges més significatius del Parc. L’objectiu és facilitar l’accés d’aquests col·lectius amb activitats adaptades a les seves necessitats.

El programa “Montsant, escenari de la diversitat” es desenvolupa amb la col·laboració de la companyia Teatrosfera, amb experiència amb activitats inclusives i que l’any passat ja va organitzar conjuntament amb el Parc Natural una jornada de teatre adaptat a la Cartoixa d’Escaladei i a la pròpia seu del Parc, a la Morera del Montsant. L’objectiu és emprar les arts escèniques i plàstiques per construir propostes adaptades i amb els suports necessaris perquè tothom, siguin quines siguin les seves capacitats, pugui descobrir la riquesa del Parc Natural de la Serra del Montsant.

El programa es desenvoluparà al llarg d’aquest 2022 i continuarà el 2023 i inclou a banda dels tallers, una jornada tècnica i un procés teatral de creació col·lectiva. El primer taller va tenir lloc el passat dissabte a la Cartoixa d’Escaladei i anava adreçat, principalment, a persones amb diversitats intel·lectuals. El taller es centra en les històries i llegendes lligades a la fundació de la Cartoixa per donar a conèixer a través d’una experiència teatralitzada el patrimoni cultural, espiritual i arquitectònic d’aquest indret i l’estil de vida dels cartoixans.

Per altra banda, el 5 de juny s’ha organitzat un itinerari sensorial efímer i un recorregut creatiu adaptat a persones amb trastorn de l’espectre autista. Aquest taller es tornarà a repetir el 15 d’octubre adaptat a persones amb discapacitat sensorial. També s’ha organitzat un taller específic per a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat per donar a conèixer la riquesa de la flora i la fauna del Parc. El taller es celebrarà el 2 de juliol a la Cartoixa d’Escaladei.

Foto: cedida

diversitatfuncional

Publicitat