Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

L'absis del Castell de Falset va acollir aquest dilluns una reunió de treball de la NAT, una secció del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) responsable de temes d'agricultura, desenvolupament rural i medi ambient. En aquesta reunió dels membres coordinadors de la NAT hi van prendre part representants de l'Estat espanyol, Suècia, Hongria, Grècia, Romania, França, Italià, Alemanya i la República Txeca.

Aquest organisme és un òrgan consultiu de la societat civil que assisteix al Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea. L'integren 329 membres dels 27 països membres, entre els quals el falsetà Josep Puxeu.

Al llarg d’aquesta jornada de treball va tenir lloc el debat sobre les zones rurals en transició, amb la comarca del Priorat com a cas pràctic. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destacava en declaracions a aquesta emissora que “va ser una sessió molt interessant ja que va permetre compartir amb els representants d’altres països la realitat i les problemàtiques, sovint compartides, de les zones rurals d’arreu d’Europa”.

A banda d'aquest debat, la missió es va combinar també amb algunes visites a institucions i empreses del territori, com l'Ajuntament de Falset, la Cooperativa Falset Marçà, el celler Viñas del Montsant i la Cooperativa Unió de Reus.

cene

Publicitat