Informatiu cap de Setmana 13-04-2024

Aquest divendres 10 de setembre de 2021 a les 7 de la tarda es presenta a Poboleda el llançament d'un sorteig solidari de lots de vins del Priorat per la defensa del riu Siurana. Impulsada per la Plataforma pel riu Siurana i pel Gepec-Ecologistes de Catalunya, la iniciativa compta amb el suport de més de 65 elaboradors del territori, tant de la DO Montsant com de la DOQ Priorat, que han contribuït al sorteig amb gairebé 500 ampolles de vi que formaran part de 33 lots d'una quinzena d'ampolles cadascun. Cada lot està valorat en uns 400€ i assignat a un poble diferent.

La presentació, que tindrà lloc al poliesportiu de Poboleda per tal de poder respectar les normes de seguretat contra la Covid-19, comptarà amb un tast de vins gratuït i la presència d'alguns dels elaboradors de vins que participen a la iniciativa, a més dels membres de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC.

El sorteig dels lots té com a objectiu recaptar diners per cobrir les despeses legals per la defensa de les activistes encausades de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC que actualment s'enfronten a una querella penal per uns actes reivindicatius realitzats al 2017 i 2018 arran de la denúncia que va interposar la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.

A més de donar suport a les activistes encasades i recaptar diners per la seva defensa, aquesta iniciativa també "vol donar protagonisme a la gent del territori que cuida la terra i estima el riu, i alhora reivindicar el paper vertebrador que té el riu Siurana a la comarca".

El sorteig anirà amb els dos últims números de la Grossa de Cap d'Any. Les participacions podran adquirir-se per 10€ cadascuna fins a finals de desembre als 21 punts de venda de 21 pobles del Priorat, i a més també se'n podran adquirir per internet per a una dotzena de lots més disponibles únicament online al web del Gepec-EdC.

assut siurana

Publicitat