Butlletí informatiu 17-04-2024

La sala d’actes de l’Ajuntament de Falset va acollir aquest dijous al matí la constitució de l’Ajuntament Petit, una iniciativa conjunta de l’Escola Antoni Vilanova i l’Ajuntament en la qual prenen part els alumnes de 6è, els quals assumeixen per un dia el rol d’un consistori.

Així doncs, en el marc d’aquest Ajuntament Petit, i un cop fet l’acte de constitució del Ple, els alumnes van presentar i debatre un seguit de propostes per millorar Falset que han treballat al llarg del curs escolar. Finalment, i mitjançant un procés participatiu de votació, van escollir un dels projectes, al qual es destinarà un pressupost de 1.000 euros que l’Ajuntament de Falset ha posat a la seva disposició.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destacava que “és un projecte conjunt amb l’escola Antoni Vilanova que pretén fomentar la participació ciutadana en tots els grups de població, també els més petits”.

El projecte escollit, amb 33 vots, ha estat la creació d’un espai jove per a nens i nenes. Els altres projectes presentats pels alumnes van ser un parc polivalent per a patinar i anar amb bicicleta, millorar la pista de la piscina i arreglar-ne la font, posar més papereres i que disposin d’un sistema de tapes per evitar que la brossa pugui escampar-se, la construcció d’un lavabo públic a la plaça de L’Artesana i l’habilitació d’un carril bici.

La iniciativa Ajuntament Petit, de la qual aquest 2021 se n’ha celebrat la primera edició, es basa en el model pedagògic “La città dei bambini” (La ciutat dels nens) del pedagog italià Françesco Tonucci que pretén fomentar els valors democràtics i el sentiment de pertinença a una comunitat així com escoltar als infants i fer-los partíceps del disseny del municipi on viuen. Alhora, també vol apropar als escolars, d’una manera bàsica i entenedora, quin és el funcionament i com és la presa de decisions en un ajuntament.

L’alcalde de Falset confia en que el curs vinent tornaran a repetir aquesta inciativa i explicava que “la idea és que hi hagi més plens de l’Ajuntament petit al llarg del curs, potser un al trimestre, i que puguin haver-hi més projectes compartits i treballats entre consistori, escola i els propis alumnes”.

ajuntament petit

Publicitat