Imprimeix

Ecologistes en Acció denuncia que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) pretén seguir deixant sense aigua el riu Siurana. L’entitat ecologista ha emès un comunicat aquesta setmana en el que denuncia que “determinats funcionaris de la Confederació, per motius que possiblement no són hidrològics, es neguen en rotund a assumir els cabals ecològics per al riu, i això malgrat les indicacions de la Direcció General de l'Aigua i de la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que en el seu moment es va comprometre amb els grups ecologistes a dotar al Siurana d'un cabal ambientalment adequat”. Des d'Ecologistes en Acció no entenen com, tant la Direcció General d'Aigua com la mateixa Ministra, “poden tolerar el que podria interpretar-se com una clara insubordinació”.

Aquesta situació expliquen, es dona des que l'Agència Catalana de l'Aigua, que depèn de la Generalitat de Catalunya, va sol·licitar formalment a la CHE, que doti d'un cabal adequat al riu Siurana, estimat entre 70 i 130 litres/segon, segons els estudis realitzats per aquest organisme, i que coincideixen bàsicament amb les demandes dels grups ecologistes i de la població local.

Ecologistes en acció lamenta que el transvasament del Siurana “produeix gravíssims danys ambientals en la conca del, i en les últimes dècades ha condemnat a la població de la vall a l’emigració”. D'altra banda, diuen, “si no es fixen uns cabals ambientals adequats per al Siurana, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre estaria incomplint el dictamen que va emetre en el seu moment el Consell d’Estat".  

Per consegüent, si no apareixen fixats uns cabals ambientalment adequats en el Pla Hidrològic de l'Ebre per al riu Siurana que, juntament amb la resta de plans sortirà a informació pública en els pròxims dies, s'estaria incomplint la normativa vigent. Si això succeeix, des d'Ecologistes en Acció recorreran als tribunals el citat Pla, confiant que finalment ho anul·lin, fet que no seria la primera vegada que ocorre amb un pla hidrològic.

assutsiuranaecologistesaccio

 

Vist: 264