Imprimeix

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha finalitzat, aquest mes de maig, les obres d’impermeabilització de les juntes de la Presa de Margalef. Les obres han suposat una inversió d’al voltant de 495.000 euros.

L’actuació ha consistit en la injecció de resina a les juntes del parament de la presa; i s’ha millorat el sistema de drenatge d’aquesta. Així, s’ha impermeabilitzat 38 juntes horitzontals i una junta vertical injectant 14.270 kg de resina epòxid, aconseguint parar les múltiples filtracions d’aigua que presentava la presa.

I pel que fa a la  rehabilitació del  sistema de drenatge, s’ha netejat 8 drens/desguassos de la xarxa de drenatges existent, s’ha perforat 10 nous drens d’uns 15 metres de fondària, i s’ha instal·lat diversos aforadors per tal de mesurar el cabal de drenatge. La millora del sistema de drenatge ha reduït al voltant d’un 40% les pressions de l’aigua a la base de la presa.

L’embassament de Margalef es va construir els anys 90 per a regar 2.400 hectàrees de conreus d’olivers, ametllers, i vinya amb reg de suport en diversos municipis del Priorat i de la Ribera d’Ebre.

pantamargalef

Vist: 266