Informatiu cap de Setmana 19-06-2021

Durant aquesta setmana, l’alumnat de la comarca del Priorat ha participat en el ja tradicional “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència de la importància del paisatge i dels valors materials i immaterials de la comarca.

Aquesta és la quarta edició de “Coneguem el Priorat”, després que el 2020 s’hagués de suspendre i que, en aquesta ocasió, s’hagi hagut d’adaptar a les mesures contra la pandèmia. En aquesta ocasió, però, la dinàmica ha estat una altra. A diferència dels altres anys que es feia en un sol dia, enguany, la jornada s’ha celebrat en dos dies diferents. 

Per començar, i com cada any, fa un temps es va fer una xerrada informativa sobre el projecte als alumnes de la ESO de l’Institut Priorat, a Falset, i de l’Institut Escola Corbatera, a Cornudella.  A partir d’aquest moment, es van planificar, als dos centres, unes investigacions i activitats de descoberta adreçades als xiquets i a les xiquetes de les diferents escoles de la comarca. D’aquesta manera, els nois i les noies de l’ESO, coordinats pels seus professors i  professores, dissenyen en grup les activitats que es duen a terme als diferents pobles.

Dimecres 12 al matí, tots els alumnes d’ESO van mantenir una connexió virtual amb les escoles de primària, amb l’objectiu d’explicar-los les activitats programades o bé desenvolupar-les en cas que no fos possible el desplaçament dels monitors. A la tarda del mateix dimecres, van dur a termes les activitats preparades els alumnes de les Zones Escolars Rurals (ZER) de l’Aglà, Baix Priorat, Montsant, les Vinyes, i l’Escola Antoni Vilanova.

Avui divendres és el torn de les escoles de la ZER Montsant-Serra de Prades En aquest cas, totes les activitats estaran dirigides en persona pels alumnes de l’Institut Escola Corbatera de Cornudella de Montsant.

“Coneguem el Priorat” és una iniciativa consolidada, sorgida en el Fòrum d’Ensenyament durant les sessions de treball fetes, en el marc del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, entre mestres del Priorat, l’associació Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove. Anteriorment, i fins a la pandèmia, el “Coneguem el Priorat” es va celebrar en diversos pobles, que acollien la totalitat d’alumnes: la Vilella Alta, Margalef i La Torre de Fontaubella.  

FOTO CONEGUEM 01

Publicitat