Informatiu cap de Setmana 19-06-2021

La comarca del Priorat acollirà aquest estiu tres camps de treball per a joves catalans de 14 a 17 anys. En concret, a la comarca n’hi haurà als Guiamets, a Cornudella i a Poboleda.

Als Guiamets el camp de treball porta per títol “Els Guiamets, la rereguarda de la batalla de l’Ebre” i els participants contribuïran a la rehabilitació d’elements patrimonials que formen part de la història del poble en la rereguarda de la batalla de l’Ebre com ara el refugi civil antiaeri davant l’escola Sant Feliu, el refugi civil antiaeri de Cal Bessó i l’antic hospital de campanya Vil·la Enriqueta. També es realitzaran tasques de recuperació i senyalització de senders per al seu ús de lleure dins la Serra de Llaberia (en col·laboració amb el Consorci de la Serra de Llaberia). El camp està organitzat per l’associació de joves del municipi, la Lleganya.

Al camp “La Fil·loxera: pont entre camins”, que tindrà lloc a poboleda, els Participants en aquest viuran l’experiència de recuperar i millorar els camins del poble com el que anava a la Morera de Montsant. El camp de treball, impulsat per la Fundació santa maria de Siurana, preten seguir la feina feta l’any anterior i acabar d’obrir completament el GR i poder donar petits llocs de descans utilitzant els elements de l’entorn.

Finalment, a Cornudella, “Connecta’t al Montsant” vol fer descobrir als participants la Serra de Montsant. Els projectes del camp de treball són la reforma del pati de l’institut escola i la reconstrucció del “camí del aigua” de la Cartoixa d’Escaladei. A més a més, El lloc d’allotjament és un projecte de vida més sostenible, senzill, rústic i autèntic on els participants descobriran una forma diferent i alternativa d’habitar la terra.

guiametspano

Publicitat