Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

Aquest cap de setmana arrenca una Fira del Vi de Falset repensada i adaptada expressament a la pandèmia i les mesures sanitàries en vigor. Una fira que, més enllà dels actes d’aquest cap de setmana, presencials i online, es prolongarà durant el mes de maig, amb tota la comarca fent de “recinte firal” i amb una cinquantena de cellers oferint degustacions prèvia reserva. En només quatre dies, ja s’han reservat online al voltant de 500 tastos. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, valorava molt positivament l’interés que ha generat la fira i destacava que “malgrat el context, la rebuda ha estat molt gran i ens demostra que la idea de repensar la fira i adaptar-la a la nova realitat ha estat molt bona”.

Va ser dilluns passat (26 d’abril), coincidint amb la fi del confinament comarcal, que la Fira del Vi de Falset va estrenar la seva plataforma online: www.firadelvi.org Una plataforma que permet reservar degustacions, amb aforament limitat a 6 persones, en 52 cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant entre l’1 i el 31 de maig. Des de dilluns passat, la mitjana de reserves diària supera el centenar de degustacions, principalment per a aquest cap de setmana, que són les dates clàssiques de celebració del certamen.

Segons explicava l’alcalde, “l’objectiu no és cap altre que la Fira del Vi, malgrat les circumstàncies, segueixi sent una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca en uns moments tan complicats com els actuals”. És per això que, davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin poden desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien en una edició del certamen convencional.

Lògicament, els aforaments estaran limitats (a un màxim de sis persones) i l’organització demana a tots els cellers que garanteixen plenament les mesures contra la Covid-19. En cas que, al llarg del mes de maig, les mesures desaconsellin o no permetin la iniciativa, l’organització reprendrà aquesta fórmula més endavant.

2a Fira del Vi online

D’altra banda, la Fira del Vi de Falset celebra específicament aquest cap de setmana una edició online, de la mateixa manera que va fer el 2020, quan el confinament era domiciliari. L’alcalde de Falset explicava que “la pandèmia ha portat moltes experiències que han vingut per quedar-se i realitzar aquest tipus d’actes i tastos online s’havia de continuar fent perquè és una fórmula que va funcionar l’any passat i que ha tornat a funcionar enguany”.

La 2a Fira del Vi de Falset ONLINE  començar aquest vespre amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat.

Pel que fa a demà dissabte, tindrà lloc la inauguració virtual (12.00 h), que presidirà la consellera de Justícia de la Generalitat, Esther Capella. En l’acte inaugural també hi assistiran el director general d’INCAVI, Salvador Puig, l’alcalde de Falset, Carlos Brull i els presidents de la DO Montsant I la DOQ Priorat, entre d’altres. A les 13h hi ha organitzat un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant i, aquest vespre, tindrà lloc el “Combat de Vins Montsant”, un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen.

Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a “Els noms de la terra” d’aquesta denominació d’origen. Posteriorment, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec d’Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers. A les 18.00, finalment, s’emetrà online l’espectacle que du per nom: “Priorat 20.2”, i en la qual el dj Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.

La programació online pot seguir-se a través de les xarxes socials de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

FV2021 identitat xarxes ori 07

Publicitat