Butlletí informatiu 17-04-2024

El Castell de Falset- Museu Cormarcal acull fins al 6 de Juny l’exposició itinerant "Els paisatges culturals agraris”. Aquesta mostra pretén posar en valor i donar a conèixer diversos paisatges culturals de l’Euroregió Pirineus Mediterrània com ara el Pla de Sant Jordi a Mallorca, el Rayon de Rocafort a Occitània i el Priorat a Catalunya.

L’exposició centra la mirada en els processos de transformació paisatgística a partir de les artesanies i oficis tradicionals propis de cada zona i a través de les veus dels seus protagonistes: mestres, artesans, pagesos. Al Priorat, per exemple, es destaquen els oficis de la llauradora, la pagesa, el margener, el baster, el palmer i el canyisser.

Aquesta exposició és el resultat de la feina feta a través del projecte "La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània" de la convocatòria Cultura 2018 Euroregió, amb diferents entitats participants de Mallorca, Occitània i Catalunya.

L’acte de presentació va tenir lloc el passat dissabte i va comptar amb la presència de la Directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Àngels Blasco, la directora de l’Institut Ramon Muntaner, Mari Carme Jiménez, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy i Joan Vaqué, de Prioritat.

L’exposició es pot visitar a la tercera planta del Castell de Falset- Museu Comarcal, en l’espai que en un futur estarà dedicat a la mostra i difusió del paisatge del Priorat.

exposiciopaisatgesagraris

Publicitat