Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

La Cambra de Comerç de Reus ha fet arribar formalment, i per escrit, al Conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en qualitat també de Conseller tutelant de les Cambres de Comerç, la petició per declarar les comarques del priorat i la Terra Alta Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil (ZAGEPC), que abans es coneixia com a zona catastròfica.

La Cambra trasllada la seva petició després que el Consell de Ministres aprovés, el passat dimarts, la declaració de zona catastròfica per les comunitats autònomes d’Astúries, Castella i Lleó, Castella La Manxa, Andalusia, Aragó, Madrid, La Rioja i Navarra.

Des de l’ens s’argumenta que l’impacte del Filomena ha estat molt important sobre el territori a tots nivells I destaca aquesta afectació en dos casos concrets, el Celler Vall Llach, a Porrera, i l’empresa Fermator, a Falset. En aquest últim cas, diuen, ·la situació és especialment crítica atenent que és l’empresa més gran de la comarca”.

La petició, signada pel mateix President de la Cambra, Jordi Just, també apunta a la importància de la declaració ZAGEPC per les administracions locals que han de fer mans i mànigues per donar resposta a les necessitats ordinàries dels seus municipis i que ara es veuen abocades a fer front a l’impacte extraordinari que ha comportat el temporal.

També Unió de Pagesos exigeix al Govern estatal que rectifiqui la decisió presa pel Consell de ministres i declari ZAGEPC les províncies de Lleida i Tarragona pels danys causats a les oliveres a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, les Garrigues, l’Urgell i el Segrià, així com també pels danys molt importants al Delta de l’Ebre.

oliveres nevada

Publicitat