Imprimeix

L’Ajuntament de Falset va aprovar ahir dimarts en ple el pressupost per a l’exercici 2021, un pressupost que s’ha fixat en 2.808.027,31 €. L’equip de Govern del consistori considera que es tracta d’un pressupost “prudent”, ja que conté la despesa, donada la situació d’incertesa que es viu a escala global. No obstant això, també apunta que el de 2021 és un pressupost “flexible”, ja que atorga marge de maniobra per fer front a aquesta incertesa, i compromès, perquè garanteix la prestació dels serveis municipals, malgrat que els ingressos puguin disminuir.

En aquest sentit, l’alcalde Carlos Brull incideix en el fet que, a banda de garantir la correcta prestació de serveis municipals i l’execució de les actuacions i projectes ja previstos, “l’equip de Govern remourà cel i terra a la recerca dels fons necessaris per mantenir l’activitat local i plantejar i promoure projectes d’interès per a Falset”. Brull també va destacar que el pressupost no preveu la reducció de cap dels serveis que ofereix actualment el consultori i que manté congelats els preus de taxes i impostos. Els comptes del 2021 també inclouen una partida per fer front als efectes causats per la crisi sanitària i econòmica causada per la COVID-19.

Pel que fa a les xifres del pressupost, en el ple d’ahir es va detallar la distribució de la despesa per programes. En aquest sentit el repartiment és el següent: Administració general (26,7%); Benestar comunitari (24,1%); Cultura (14,6%); Educació (8,4%); Deute Públic (7,4%); Habitatge i urbanisme (7,2%); Esports (5,9%); Seguretat i mobilitat urbana (3,3%); Comerç, infraestructures i transport (1,5%), i Medi ambient (0,9%).

En el capítol d’inversions, els comptes del 2021 inclouen dos dels projectes previstos en els PUOSC com són la construcció d’un mòdul de serveis higiènics al Castell o l’arranjament d’un camí saludable a la carretera de Reus. Així mateix, també s’ha fixat un import de 14.000€ destinat a instal·lació d’un cisrcuit hidràulic de calefacció a l’escola Antoni Vilanova, 4.000€ en la renovació dels parcs infantils i aproximadament 3.200€ per a la senyalització del camí que uneix el nucli urbà de Falset amb l’Institut Priorat.

Per la seva banda, des de l’oposició, el grup de Falset Pot Més va presentar diverses esmenes als comptes. La seva portaveu, Maria Jesús Sánchez, va reclamar que aquest 2021 no es cobrin les llicències de taxi degut a la greu situació que està patint el sector. Així mateix, també van proposar la creació d’una “partida social per COVID-19”, amb la qual es vol cobrir les necessitats de lloguer i combustible d’aquelles persones més desafavorides. Finalment, també van demanar una subvenció per facilitar a les famílies el pagament de la quota de la llar d’infants. Sánchez va explicar que “totes aquestes mesures socials tenen l’objectiu d’ajudar a les famílies més afectades per la crisi econòmica”. Des de l’oposició també troben a faltar en els comptes una partida destinada a joventut.

Valoració de la resposta davant del temporal Filomena

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, va reconèixer en el ple d’ahir el treball i la bona predisposició de molta gent per aconseguir normalitzar la situació provocada pel temporal de neu Filomena. L’alcalde va incidir en el fet que “en un període molt raonable de temps, els carrers i camins estaven nets i en condicions per circular”.

En aquest sentit, Brull agraïa “l’esforç de la Brigada i els Agents municipals, la predisposició de maquinistes i tractoristes del poble, així com l’ajuda dels serveis d’emergències, com els Bombers, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i els Agents forestals”. Tot plegat, sense oblidar “el cop de mà que ens han donat tots aquells veïns i veïnes que, sense necessitat de demanar-ho, han agafat la pala i han netejat el seu tros de carrers i han fet un favor a qui ho ha necessitat”. Brull subratllava que “ens hem de felicitar per aquesta suma d’esforços, que ha fet la lluita contra el Filomena un èxit col·lectiu”.

ajuntament 2

Vist: 969