Imprimeix

El vicepresident en funcions de President, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, van visitar Falset aquest dilluns  per comprovar in situ els efectes de la nevada causada per la borrasca Filomena. Després de reunir-se amb els representants polítics de la comarca, Aragonès va explicar que treballen per “recuperar els subministraments bàsics i garantir els accessos i les comunicacions, tan als nuclis urbans com en els masos”.

De fet, a hores d’ara, encara hi ha municipis que tenen llum gràcies a generadors ja que la companyia elèctrica encara no ha pogut reparar algunes averies. En aquest sentit, el vicepresident en funcions de President, va afirmar que “és paradoxal que una comarca tan propera als centres de producció d’energia, es quedi sense subministrament en un moment en que se la necessita molt”.

Així mateix, Aragonès també va reclamar a l’Estat inversions en infraestructures clau per a la comarca com és la línia feroviària. “El temporal ha posat en evidència mancances importants en vies de comunicació com ara la R-15”, va dir.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va fer referència a la situació causada a l’empresa Fermator. Tremosa va explicar que “la prioritat del govern de la Generalitat és facilitar la reconstrucció d’aquesta empresa per salvar els llocs de treball a Falset i a la comarca”. La nau industrial d’aquesta fàbrica de portes automàtiques, d’uns 15.000 m2, es va enfonsar a causa del pes de la neu el passat diumenge. Fermator donava feina de forma continuada a 120 treballadors.

Finalment, Aragonès també va anunciar la creació d'una taula de Treball entre les diferents administracions per revertir el més aviat possible els efectes del temporal. Així, també va incidir en què caldrà donar suport a dos dels principals sectors agraris de la comarca, el de l'oli i el vi, els quals també han patit fortes afectacions en els conreus.

ARAGONES QUARTERA

 

 

Vist: 290