Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

Nevada històrica la que ha caigut aquest cap de setmana al Priorat. El temporal Filomena ha deixat gruixos d’entre 50 i 60 centímetres i ha causat moltes complicacions al Priorat. La neu va començar a caure la tarda de divendres i en molts casos no va parar fins ahir al vespre.

Això ha provocat diversos incidents, com per exemple l’esfondrament de la fàbrica de portes automàtiques Fermator de Falset o del celler Vall Llach a Porrera. En cap dels dos casos es van haver de lamentar danys personals.

A banda, molts municipis del Priorat han patit talls en el sumbinistrament elèctric amb tots els problemes que això comporta en un mes de gener. A Falset no hi va haver llum durant 15h, però també van patir afectacions la Morera de Montsant, Bellmunt del Priorat o el Lloar. També als Guiamets la llum va marxar ahir al migdia i no ha tornat fins ben entrada la matinada d’aquest dilluns mentre que ha Capçanes no ho havia fet a primera hora del matí.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Falset considera que aquestes situacions "són intolerables, malgrat l’excepcionalitat del temporal, i que cal treballar per evitar que tornin a repetir-se". Així consideren que "la situació viscuda no s’explica tan sols per una nevada històrica, sinó també per la falta d’atenció i manteniment d’un seguit d’infraestructures bàsiques, com és el cas de les línies elèctriques secundàries".

Ara ja no neva i la preocupació principal és retirar tota la neu acumulada dels carrers abans de que es geli. Així mateix, el Consell Comarcal del Priorat ha suspès totes les rutes de transport escolar i centres com els de Falset, Marçà, Capçanes o els Guiamets estan tancats.

Finalment, un cop es pugui accedir als camps, caldrà també valorar l’afectació que la nevada ha tingut en conreus com l’olivera o els ametllers.

fermator

 

Publicitat