Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest dilluns la fi de la intervenció de la residència les Vinyes de Falset, que van decretar el passat 19 d’octubre els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat. En el comunicat, Salut afirma que "el centre del Priorat, que va ser intervingut el passat 19 d’octubre, es troba actualment en les condicions adequades per tal que es retorni la gestió a l’entitat Corfalin SL, després de la intervenció temporal que ha estat gestionada per STS Gestió de Serveis Socio Sanitaris".

Per la seva banda, l'empresa que s'ha fet càrrec del centre els darrers mesos, STS Gestió de Serveis Socio Sanitaris, també va enviar un comunicat als familiars dels residents en el que explicava que "ha estat una etapa curta i intensa, en la que hem dipositat recursos i esforços per revertir la situació de crisi sanitària amb la màxima celeritat possible. Actualment, el centre és verd (lliure de Covid-19), compleix amb totes les recomanacions definides al Pla sectorial, i aquestes són recollides al Pla de contingència de la Residència validat per l’òrgan competent".

Així mateix, agraeixen als treballadors de la Residència i al grup Bastón de Oro "l’acollida i recolzament rebuts des de la nostra arribada al centre" i mostren la seva solidaritat amb les famílies dels residents.

Amb tot, també critiquen "l’allau d’informacions injustes i poc contrastades que han afectat a la Residència Les Vinyes a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials". Segons STS "aquestes interferències compliquen el treball diari d’un col·lectiu sacrificat i esgotat en els temps actuals però que continua al peu del canó, posa en entredit la confiança de les famílies vers les residències que anteriorment gaudia de bona salut, i segueix castigant novament la reputació d’un sector imprescindible per atendre les necessitats canviants de la gent gran en la societat actual".

les vinyes banner

Publicitat