Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

La participació és l’eix fonamental en el que es sustenta el procés per a la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat i que culminarà amb la definició de l’estratègia i el nou pla d’acció a desenvolupar els propers 5 anys (2021-2025). Dins el Pla de participació s’han celebrat més de trenta reunions i entrevistes amb agents de la comarca del Priorat públics i privats en format presencial i virtual, quan no ha estat possible degut a la pandèmia per la Covid-19.

Durant les reunions mantingudes s’ha posat de relleu la necessitat de desenvolupar una estratègia que tingui en compte la millora de la vinculació de productors i consumidors, la necessitat de reactivar l’activitat turística, la gestió i el control dels visitants, la regulació de l’activitat de turística en els municipis, la gestió dels residus, l’acollida de visitants, la implementació de sistemes d’estalvi d’energia, la millora de la senyalització i l’acreditació de les empreses en la fase II de la CETS. Un dels objectius prioritaris en el nou període és el d’implicar més als ajuntaments de la comarca.

La CETS s’ha plantejat com una forma de regular l’activitat turística al Priorat atenent a diverses necessitats sorgides del creixent interès turístic per la comarca i la necessitats d’utilitzar el turisme com un instrument de desenvolupament local encaminat a la millora de la vida dels seus habitants, a la millora de l’experiència turística i la preservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics existents.

Un cop finalitzat el procés de participació durant el mes de desembre, es prepararà i validarà l’Estratègia i Pla d’accions 2021-2015 a través de la Taula i del Fòrum de Turisme Sostenible del Priorat, la qual s’ha de presentar a la Federació d’Europarc abans de l’1 de març de 2021.El Parc Natural de Montsant va ser acreditat amb la CETS el desembre de 2016.

serrademontsant

Publicitat