Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

“Pobles de Circ”, una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ 2019-2022, intensifica la seva programació aquest mes de desembre i torna a portar espectacles de companyies de circ catalanes al Priorat, al Pirineu i al Lluçanès. A la nostra comarca, aquesta iniciativa arriba a Ulldemolins aquest dissabte a les 12 del migdia. Hi actuarà la companyia Sonríexnarices que oferirà el seu espectacle Date una huerta.

L’alcalde de la població, Sergi Méndez, explicava que “Pobles de Circ” va arribar al seu municipi ja que “ja feia un temps que exploràvem la possibilitat de portar aquest tipus despectacles a la zona nord del Priorat i quan va sorgir aquesta iniciativa per fer proves pilot, se’ns va brindar l’oportunitat”. L’objectiu de “Pobles de circ” és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ es vol acostar aquestes iniciatives als municipis i població més pròxima.

Un altre dels objectius és també acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ, perquè acostuma a ser una art escènica més desconeguda per part dels programadors i programadores.

Ulldemolins ja ha acollit durant aquest estiu, malgrat la pandèmia, diverses activitats relacionades amb el món del circ. “En un principi, la nostra intenció era poder celebrar una mostra de circ de cap de setmana però la pandèmia ha fet que ens hagéssim d’adaptar a la situació”, afirmava Méndez. Segons l’alcalde, “ens quedaven dues propostes que vam decidir celebrar aquest cap de setmana perquè comptàvem que ja tindriem el confinament comarcal però finalment no ha estat així i només la gent d’Ulldemolins en podrà gaudir”.

Finalment, el batlle afegia que “en un moment en el que el sector del circ i el de la cultura en general ho està passant molt malament, és una manera d’aportar el nostre granet de sorra”.

fotonoticia 20201204160610 640

Publicitat