Butlletí informatiu 17-04-2024

Les noves restriccions arriben en un moment en que la situació epidemiològica per la COVID-19 al Priorat torna a ser força complicada. Segons les dades que ofereix el Departament de Salut, el risc de brot a la comarca s’ha disparat altra vegada fins als 938 punts.

En aquest sentit, en el període que va del 20 al 26 d’octubre, recordem que Salut ofereix dades amb tres dies de retard, a la comarca hi va haver 21 casos confirmats per PCR i que eleven a 272 el nombre de persones afectades per la pandèmia des del mes de març. A més, segons les dades del Departament de Salut, cal destacar que en aquests moments hi ha 7 persones que requereixen d’ingrés hospitalari i que totes les defuncions s’han donat arran del brot de la residència.

Per municipis, l’índex de brot es torna a disparar a Falset, on arribar fins als 1592 punts ja que s’han resgistrat 14 nous positius en els darrers set dies. L’índex de brot també és molt alt a Marçà (868), al Masroig (776) i a Cabacés (479). A Marçà i al Masroig s’han detectat 3 positius l’última setmana i a Cabacés 2. Per contra, la situació ha millorat notablement a Capçanes i a Gratallops on no s’ha detectat cap positiu en els darrers dies.

A més a més, segons va informar l’Ajuntament de Falset aquesta setmana, l’Escola Antoni Vilanova ha hagut de confinar dos grups, un de primer i l’altre de quart, degut a que s’hi ha detectat un positiu per COVID-19.. Els dos grups es troben en aïllament domiciliari.

Captura de Pantalla 2020 10 30 a les 16.25.22

Publicitat