Benvinguts al butlletí intersetmanal,

L’aplicació del programa de detecció precoç de cáncer de colon i recte al Baix Camp-Priorat arribarà a la nostra comarca l’estiu del 2016. Ahir es va presentar la implantació en aquestes comarques de la regió sanitaria de de camp de Tarragona del projecte que es dirigirà a les persones d’entre 50 i 69 anys, tan homes com dones, ja que es considerat el grup de risc. La población diana rebrà una carta a casa on se’ls convidarà a participar al programa i com fer-ho. El gerent de la regió sanitaria del Camp, Josep Mercader, explica quin és el procediment.

Mercader

El gerent de la regió sanitaria del Camp de Tarragona preveu que les primeres cartes arribin a la població diana del Priorat l’any vinent.

Mercader

El febrer passat el programa es va aplicar a les comarques de l’Alt camp i de la Conca de Barbera i tot i que els resultats no són definitius, s’han pogut detectar la malalatia en vuit pacients, gràcies al programa de detecció precoç.

L’atur al priorat es redueix en sis persones el mes de noviembre respete el mes anterior i es situa en cinc-centes vint-i-tres persones el penúltim mes de l’any segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya. La dada interanual també es positiva ja que hi han registrades setze persones menys que fa un any.

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar en la seva darrera sessió el pressupost de l’entitat supramunicipal per l’any 2016. En total cent-cinquanta mil milions d’euros, un increment respecte l’any anterior. El president de la Diputació, Josep Poblet, explica en passat dissabte als microfons d’aquesta emissora la voluntat social dels pressupostos de l’any vinent.

Poblet

Poblet va subratlla l’aportació de la Diputació a la comarca i entre d’altres va recordar l’ajut a l’escola de música.

Capçanes es preparà per acollir el proper dimenge la sisena fira d’Artesans enguany la mostra, se centra  en la figura del Carrasclet . A part de les parades de productos i artesans a les 12 del migdia i les 4 de la tarda hi ha prevista una recreació històrica de la Guerra de Successió a la Plaça del Carrasclet  i a la 1 del migdia i les 5 de la tarda es farà un taller de danses típiques del segle XVIII a la Plaça de l’Església. A més la fira serà el marc on es presentarà Vae Victus de Albert Sanchéz Piñol. Joan Carles Garcia, l’alcalde capçanenc comenta la tria del Carrasclet com a eix dels actes paral·lels de la fira.  

Garcia .

La sisena Fira d’Artesans de Capçanes començarà a les 11 del matí amb la inauguració, a càrrec del del Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, que anirà acompanyat de manera lúdica per la Grossa de Cap d’Any. També a Cabcés diumenge organitzen la desena fira de l’oli de la baronia a partir de les 10 del matí .  

Afegim a l’agenda cultural del cap de setmana dissabte a la Torre de Fontaubell, el zzona jazz ens porta el Viatge on l’actor i director escènic Quim Lecina  recupera  aquesta proposta jazzística-teatral estrenada l’any 2003 a La Cova del Drac, el muntatge que va ser un èxit de crítica i públic es basa en textos de l’escriptor, crític de jazz i traductor David H. Rosenthal i músiques de Clifford Brown, Miles Davis, Nat Adderley i Joe Zawinul. L’intèrpret a més es fa acompanyar de la nova fornada de músics sorgits a l’entorn de la Sant Andreu Jazz Band com la contrabaixista i cantant Magalí Datzira. A les deu de la nit a la sal del cinema de la Torre de Fontaubella. També dissabte, amb tres sessions,  Violant Llopis porta el teatre de proximitat a la sala de botes de la cooperativa de març-falset amb el monòleg Moleskine amb un posada en escena atípica per a un públic molt reduït. A més l’especacle funciona per taquilla inversa, ja que es paga el que es vol al final de l’obra, cal reserva lloc al  618 911 545.

I també dissabte però a les dotze de la nit al  casal flor de maig, 4rt aniversari del Casal Carrasclet .

Publicitat