Benvinguts al butlletí intersetmanal,

El consell comarcal del Priorat va aprovar ahir una moció de suport a la resolució del Parlament que ratifica la voluntat dels partits catalans independentistes d’inicia el mandat democràtic que ha de portar a la creació d’un nou estat català. La moció va rebre el suport de 14 consellers dels grups Convergència democràtica, Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP. Els dos únics vots en contra varen ser dels representants d’Unió democràtica. Jaume Montalbó, portaveu d’aquesta formació justificava el vot, una vegada finalitzat el ple.

Montalbo

Per la seva part, el president de l’ens, Joan Carles Garcia, comentava el vot diferent del grup de Convergència i el grup d’Unió.

Joan Carles Garcia.

Encara parlant de la moció de suport, els ajuntaments governats per la cup de la comarca, els Guiamets i la Vilella Alta ja l’han aprovat en respectives sessions plenàries dels consistoris.

La fira de Sant Andreu va tancar diumenge amb la nova orientació centrada en els vins generosos i els dolços de Nadal. El dissabte el president de la diputació Josep Poblet, va inaugura oficialment la mostra falsetana. Poblet va destacar el fet firal com un actiu turístic.

Poblet

Poblet en la seva intervenció inicial va destacar alguns reptes a nivell local, com per exemple la internacionalització de la comarca amb la complicitat de tots els agents i les administracions.

En el marc de la fira es va celebra, la taula rodona “ De la terra, al rebost i a la taula” organitzada per Prioritat, amb l’objectiu de començar a conèixer la situació dels productors, la distribució i consum propis de la comarca. Joan Salvador Vernet, portaveu de Prioritat feia balanç de la taula rodona.

Joan Salvador Vernet

Des de Prioritat es preveu una segona trobada per acotar la demanda real de productes locals de qualitat i o ecològics i posar-la en relació amb l’oferta existent.

En  clau esportiva, el Falset esportiu es situa líder del grup 2 de la tercera catalana després de derrota el passat dissabte el Cambrils united per dos gols a zero. Daniel Montiel al minut 63 i Robert Sánchez al vuitanta quatre van donar tres punts que situen el falsetans al capdavant de la classificació a tres punts, precisament, del cambrils United.

El juvenils falsetans van empatar a quatre al camp del Cusa-la granja. Els prioratins es van avançar amb els gols d’Oriol Pena al minut set, Lluis Vilella al trenta-nou i Aleix Ruiz al quaranta-tres. Sorprenentment, a partir del minut cinquanta quatre i un mateix jugador de l’equip tarragoní capgiraria el marcador amb quatre gols, el darrer al minut vuitant-tres. El punt pels juvenils falsetans s’aconseguiria amb el gol de Roger Jose als minuts finals de l’encontre.

El Porrera va caure per tres gols a dos al camp del Salauris. Tot i que Jose Antonio Asensio va igualar dos vegades, els gols dels locals, als minuts trenta dos i seixanta un. Un gol de l’equip salouenc van fer que els tres punts es quedessin al tarragonès.

I en futbol sala, derrota del Priorat nord a casa davant del Futbolpax Tarragona per tres gols a zero en els darrers 10 minuts del partit. I també derrota pel Capçanes en la seva visita al camp del Botarell, Joan Folch feia l’empat a un al minut onze però a partir d’aquí els prioratins van anar a remolc, Folch tornaria a marcar al minut vint-i-nou per situar els tres a dos i Ignasi Pena faria el tercer gol per tancar el marcador dels capçanencs quan ja havien encaixat sis gols. 

Publicitat