Imprimeix

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va visitar el passat divendres la capital del Priorat. En concret, Poblet va venir per comprovar l’estat de les obres de la nova escola de música de Falset, que s’està construïnt a l’edifici de la “Casa Pàmies”. La Diputació ha subvencionat amb 100.000€ i la redacció del projecte la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca.

 

 

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de la comarca del Priorat i d'impulsar-ne la formació musical de joves i infants, la Diputació de Tarragona va signar un conveni l'any 2016 amb l'Ajuntament de Falset per fer possible la construcció d'unes instal·lacions adequades per a l'Escola de Música de Falset, llargament reivindicades. Falset compta amb una escola de música estable des de l'any 1983, gestionada per l'Associació Musical Vila de Falset. L'escola té actualment 11 professors i una setantena d'alumnes de gairebé tots els pobles de la comarca.

Josep Poblet va destacar que aquesta actuació “s'alinea amb els objectius estratègics de la Diputació, atès que fomenta l'accés a l'educació, i en especial a la formació musical”. “L'objectiu final és que la música tingui el seu espai de desenvolupament arreu del territori”, va afirmar.

Durant la visita al municipi també van visitar el Castell de Falset per conèixer el projecte museogràfic que s'hi ha projectat, tot coincidint amb la celebració el 2018 de "l'any de les reines nascudes a Falset". La Diputació també ha col·laborat en el finançament d'aquesta iniciativa.

Fi noti

I el passat dissabte, es va celebrar a Bellmunt una festa en suport de les persones encausades durant la vaga general del 8 de novembre i entre les quals hi ha alguns prioratins i prioratines.

L’acte va comptar amb les actuacions del peix de Bellmunt, la tortuga de Marçà i els gegantons de la Vilella Alta, va tenir un sopar popular i va acabar amb diverses actuacions musicals. En total, es van recaptar més de 2.000€ que es destianaran a la caixa del Priorat, que serveix per sufragar les despeses judicials dels prioratins i les prioratines encausats en tot allò relacionat amb el procés independentista i la seva posterior repressió.

Fi noti

El proper mes d’octubre Falset acollirà el primer congrés de la jota en els territoris de parla catalana. Durant els dies 19, 20 i 21 d’octubre a la capital del Priorat hi tindran lloc aquestes jornades que reuniran experts i aficionats a aquesta temàtica de tots els territoris. Les comunicacions de caràcter acadèmic/ científic s’alternaran amb activitats i tallers de caire més lúdic. Ho explicava a Ràdio Falset, la presidenta de l'associació cultural La Clavellinera, Lídia de Mena.

Tall lídia

El congrés, que està organitzat conjuntament amb l'Institut Ramon Muntaner i l'Ajuntament de Falset, tindrà diversos eixos temàtics com els aspectes històrics relacionats amb aquesta dansa, els aspectes identitaris i de patrimonialització, el seu ús i funcions o les seves formes de transmissió al llarg del temps. De Mena, explicava també els motius pels quas Falset el lloc ha estat escollit per celebrar aquest primer congrés de la jota.

Tall lídia.

Fi noti

Les brigades de treball del Consell Comarcal del Priorat ja han executat actuacions a 19 municipis de la comarca. En concret, des del passat més de febrer s’han encarregat del manteniment de senders de la Xarxa de Camins, la neteja d’espais municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Les tasques dutes a terme han estat coordinades pel Consell Comarcal del Priorat, en atenció a les necessitats plantejades pels ajuntaments.

La contractació de treballadors per formar aquestes brigades és possible gràcies a tres programes sol·licitats pel Consell Comarcal del Priorat. En primer lloc, 6 treballadors han estat contractats a jornada completa per mitjà del PANP, una la línia de Treball i Formació pensada per a persones en situació d’atur i no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi. En segon lloc, també s’ha contractat un treballador en situació d’atur i beneficiari de la renda mínima d’inserció (PRMI) per un període de 6 mesos. Per últim, també s’han contractat dues treballadores en situació d’atur el marc del programa DONA. Aquestes dues treballadores i dues persones més contractades gràcies al PANP tenen un contracte d’un any, mentre que la resta el tenen de 6 mesos.

En el marc dels contractes de treball, també es destina temps a la formació. L’objectiu és que les persones contractades puguin ampliar els seus coneixements i enriquir els seus currículums professionals. En el cas de la brigada de neteja forestal, han pres part en el curs “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals”, de 100 hores de durada, i han rebut formació en reconstrucció de marges de pedra seca a Mas Roger, a càrrec d’un tècnic del Parc Natural de Montsant. En el cas de la brigada de neteja, han realitzat un curs de “competències lingüístiques”, de 15 hores de durada, curs que ampliaran properament amb la formació “Aplicacions de les competències lingüístiques en la redacció de textos”, de 5 hores de durada.

I fins aquí el butlletí intersetmanal, gràcies per la seva atenció. Qe vagi bé...

Vist: 793