Imprimeix

Bernvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset

L’Ajuntament de Falset prossegueix amb el pla de renovació del sistema lumínic i d’eficiència energètica iniciat aquesta legislatura. A la substitució de catorze fanals dels tres carrers dels Corredors, al llarg del 2016, cal sumar-hi la renovació dels fanals de bona part de l’antiga carretera N-420 al seu pas pel nucli urbà i les actuacions dutes a terme a l’Escola Antoni Vilanova, la rambla del Tancat, la biblioteca i la plaça de la Quartera, executades durant el 2017 i principis d’aquest 2018.

 

Segons afirmava en un comunicat el regidor de Serveis de l’Ajuntament, Josep Rull, “la idea no és únicament millorar el subministrament en els casos en els quals s’ha quedat obsolet, sinó guanyar en eficiència i contribuir a l’estalvi energètic, amb el conseqüent estalvi econòmic que això implica per a les arques municipals”.

En aquest sentit, la rendibilitat de les mesures empreses i projectades és molt significativa.En el cas de l’Escola Antoni Vilanova, la substitució dels tubs fluorescents per leds suposa un estalvi d’uns 5.600 euros anuals, un estalvi que equival a l’import de l’actuació, comptant els costos del material i de mà d’obra. La substitució de les antigues lluminàries del Tancat per lluminàries de tecnologia led representa també un estalvi econòmic de 5.600 euros anuals. Pel que fa a la Biblioteca, l’estalvi anual, d’uns 1.700 euros, ha estat el mateix que el cost total de substituir els fluorescents per llums led. Per últim, la instal·lació de tecnologia led de la plaça de la Quartera permetrà estalviar al voltant de 3.500 euros l’any, gairebé la meitat de les despeses derivades d’aquesta mesura, uns 7.560 euros.

En el que queda de 2018, l’Ajuntament seguirà duent a terme millores en l’enllumenat públic que contribuiran a l’eficiència i estalvi energètic. En el marc de la Llei de Barris, se substituiran una vuitantena de punts llum al casc antic abans del juny, i gràcies al Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona s’han previst actuacions per a finals d’any a la carretera de Reus, el polígon industrial la Sort dels Capellans, l’aparcament de l’Artesana i la Sènia del Padró.

Fi noti

La detenció a Alemanya del president Carles Puigdemont ha generat arreu del país una onada de protestes. A Falset, el passat diumenge es va hissar a la roca roja una pancarta que demana la llibertat dels presos polítics. Així mateix, molts prioratins van desplaçar-se fins a Tarragona per demanar la llibertat dels presos. En els darrers dies, des dels CDR de la demarcació s’han dut a terme diversos talls de carretera, com ara l’autovia a7 a Tarragona o la N-340 a Alcanar ahir dimarts.

Fi noti

En el marc del conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la Diputació de Tarragona i els Consells Comarcals per a optimitzar la prestació dels serveis municipals (2016-2019), el Consell Comarcal del Priorat ha estat beneficiari el 2017 dels programes d’assistència i gestió de serveis, amb una dotació econòmica de 295.387,00 euros; i del programa d’inversions supramunicipals, per import de 73.847,00€.

Fin noti

I encara sobre el consell comarcal, El Consell Comarcal del Priorat i l'Oficina Jove informen de l'obertura del període d'inscripcions per al curs d'Anglès inicial que es durà a terme a Falset a partir del mes de maig. El curs, de 75 hores de durada està totalment subvencionat, i s'adreça de manera preferent a treballadors en actiu, tot i que es reserven algunes places per a aturats. Les classes tindran lloc els dimarts i dijous, de 19 a 21 h.

Fi noti

I en els esports, el Falset Esportiu va perdre per 3 a 1 en la seva visita al camp del Racing de Bonavista. Els falsetans van començar amb mal peu ja que Gerard cabré es va fer un gol a propia portería al minut 34’. Mes tard el Bonavista va marcar els 2 gols restants i no va ser fins al minut 90 que Julià Piqué va fer el gol de l’honor. Amb aquesta derrota el Falset es manté 8è amb 36 punts.

El Porrera, per la seva banda. Va guanyar per 2 a 4 al Mas Pellicer. L’artífex de la victòriva va ser Josep Ferrando, que al minut 30 ja havia fet un hat trick. Al minut 41 saigd amghar va fer el 4t del Porrera. Victoria important per al porrera, que tot i mantener-se 15è a la classificació, suma 3 punts que l’allunyen dels seus principals perseguidors.

Contundent derrota del juvenil del falset esportiu davant del cubelles per 5 a 0. Els nois de la capital del priorat es van veure superats en tot momento per un cubelles que s’en va anar al descans amb 4 gols a favor. Els juvenils del falset a més a més, cauen a l’últim lloc de la taula, amb tan sols 12 punts. En futbol sala, el priorat nord es va imposar per 7 a 1 al vinyols oleander. Pels de cornudella van marcar Pau Vall, Aleix Jiménez, Pau Gomis i Oriol Espasa. Amb aquesta victoria el Priorat Nord continua 4t a la classificació amb 34 punts.

I fins aquí el butlleti intersetmanal, gracies per la seva atenció. Els recordem que aquest dissabte no hi haurà informatiu cap de setmana degut a que es setmana santa. Que vagi bé!!!

Vist: 1651