El Priorat ja està acreditat amb la Carta Europea del Turisme Sostenible. Ahir es va celebrar una jornada al consell comarcal titulada Oportunitats del turisme sostenible del Priorat on es van repassar l’estat de les iniciatives que han començat a la comarca en aquest sentit. Montse Solà, tècnica del Parc Natural de la Serra de Montsant, va explicar que inclou l’informe d’avaluació de la carta europea del turismo sostenible.

IMG 7869

IMG 7871

 

L’altre gran projecte de la comarca, la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, es troba en els darrers passos abans de viatjar cap a Madrid i s’hi el govern espanyol l’aprova a Paris, a la seu de la Unesco. Ho explicava Joan Vaqué, portaveu de Prioritat a la jornada

Per cert el reconeixement per part d’Europarc es recollirà la setmana vinent en un acte a Brusel·les.

El sindicat agrari Unió de pagesos  va reunir ahir diumenge al teatre l’Artesana de Falset pagesos i pageses que jubilats o que ho faran properament en el marc de la segona assemblea de la Pagesia Gran.  L’acte va servir per  presentar el projecte Caliu i debatre les dificultats i propostes des de la vessant social per la pagesia gran i el món rural.

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, valorava l’alta participació de l’assemblea i afegia l’adhesió dels participants al lema de la jornada Identitat, lluita i futur

Durant l’Assemblea es va llegir el manifest de Falset, un document on, entre d’altres qüestions, es defensa la necessitat d’una renda mínima garantida per la les pensions ,tant contributives com les que no ho són, i les de viduïtat; els recursos necessaris per adequa la llei de la dependència i la garantía d’uns serveis bàsics i assistencials per al gent gran que viuen al món rural.

Aquest vespre es presenta a Reus un calendari molt especial. Es tracta del calendari solidari del amb instantànies del Montsant que el fotògraf guiametà Jordi Bru ha creat amb la voluntat de reunir fons per l’associació excursionista del Reus Deportiu. Els mateix fotògraf explicava als micròfons de ràdio falset per què la tria de l’entitat reusenca.

El proper dissabte es presentar el calendari a Cornudella. 

Publicitat