El Most Festival de cinema internacional del vi i el cava obre avui la seva finestar al Priorat. Aquest matí al teatre l’Artesana de Falset i demà al teatre la Renaixença de Cornudella més de tres-cents alumnes podran veure alguna de les peces presentades enguany. Dijous i divendres hi hauran diferents projeccions tan a Cornudella com a la capital de comarca. 

Recordem que l’acte més important d’aquest edició del Most Festival a la comarca serà la presentación del documental Priorat dissabte a les vuit a l’artesana amb la presència d’alguns dels protagonistes i membre de l’equip que va enregistrar-lo.

El celler del Masroig espingolarà el vi d’aquesta campanya el proper dissabte en la festa del vi Novell. La setena edició de la festa que enguany apadrina el periodista Lluís Marquina comptarà amb les actuacions musicals dels grups Folkatres ball folk i el trio Morena Tradipatxanga.  Com cada any el disseny juga un paper molt important i per l’edició d’enguany l’estudi Atipus creat un col·lecció d’etiquetes basada en les banderes decoratives de festa major. Cal destacar també que la Festa del Vi Novell serà l’acte previ al centenari del celler.  Des de principis de 2017 , assenyalen des del celler es realitzaran diferents actes institucionals i populars per l’efemeride.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Agència Catalana de l’aigua ha concedit subvencions als municipis de Falset, Bellmunt del Priorat i Pradell de la Teixeta per efectuar millores en els processos de potabilització d’aigua.

L’Ajuntament de Falset rebrà 34.360,51€ en concepte d’una instal·lació per al tractament d’aigua al nucli urbà. Bellmunt, per la seva banda, rebrà un ajut de 81.553,45 euros per a la instal·lació de filtres per a la potabilització de l’aigua de consum. Finalment, l’Ajuntament de Pradell de la Teixeta aconseguirà finançament per a la instal·lació d’una planta potabilitzadora d’eliminació de la terbolesa per un valor de 10.841,75 euros.

Cara i creu per als equips prioratins de la tercera catalana. El Falset Esportiu va aconseguir la victòria aquesta jornada en imposar-se per un contundent 4-1 al Mont-roig.   Pau Ribes va obrir la llauna al minut setze, dos minuts després Mustapha Amghar ampliava la distància, que el mateix jugador encara faria més gran al minut trenta-tres. Francesc Llorente tancaria el marcador i la golejada al minut cinquanta-set. Els falsetans escalen una posició a la classificació i són cinquens amb 18 punts. Per la seva banda, la Unió esportiva Porrera va caure a casa per 1-2 contra el Bonavista. En un partit que guanyaven des del minut divuit amb el gol de Jose Antonio Asensio però que els visitatns van empartar i guanyar a l’últim minut..

Pel que fa als juvenils, el Falset Esportiu va guanyar per la mínima (1-0) davant del Joventut Bisbalenca i escalen, així, un lloc a la classificació. Són onzens amb 8 punts.

En futbol sala, el Priorat Nord va empatar 2-2 davant del Vila-rodona . Boris Montlletó i Josep Juncosa van avançar els prioratins al minut cinc i onze però l’equip de l’alt camp va aconseguir igual el partit.. El partit del Capçanes contra el Roquetes- Pub Sancho es va suspendre.

Publicitat