L’ajuntament de Móre d’Ebre aprova suprimir l’exempció del pagament de impost de bens i immobles de l’hospital intercomarcal. Una decisió, aprovada per unanimitat dels regidors dels diferents partits que formen part del ple, que s’ha d’emmarcar la decisió del consistori reusenc de treure 4 milions d’euros de l’hospital morenc per apuntalar la situació econòmica de l’hospital Sant Joan de Reus, fa unes setmanes.

Segons els càlculs de l’alcalde morenc, Joan Pinyol, des del 2005, i  arrodonint les xifres , l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha deixat d’ingressar de l'empresa gestora de l'hospital, GECOHSA, al voltant d'uns 700.000 euros. Des del consistori morenc afegeixen que s’ha negociat fins l’últim moment amb l’ajuntament de Reus, gestor de Gecohsa, i també, afegeixen, que l’ajuntament reusenc no aplica l’exempció de l’Ibi a l’hospital Sant Joan.

L’assamblea nacional del Priorat ha contracta un autocar per aquelles persones que el proper diumenge 13 de novembre vulguin participar a la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Omnium i l’Ami per mostra el seu suport a les institucions catalanes que es celebrarà el proper diumenge al passeig de Maria Cristina de Barcelona.

Demà es presentar a Barcelona el Most Festival Internacional de Cinema del vi i el cava amb la projecció del documental Priorat. I tornant a al nostra comarca, La Biblioteca Salvador Estrem i Fa acollirà el proper divendres  la xerrada "Què és el testamanet vital o document de voluntats anticipades?",  a càrrec de Marta Allué, voluntària de l'associació Dret a Morir Dignamen. També divendres però a la seu del consell comarcal Falset acció ha convidat Josep Lluís Carod Rovira,director  de la catèdra sobre diversitat social de la upf per què expliqui les experiències internacionals d’autodeterminació i Catalunya.  

En clua esportiva, el passat cap de setmana el falset va perdre contra la Bonavista per zero gols a tres. També el Porrera va perdre per cinc gols a zero contra la Canonja, el líder de la tercera. Els juvenils del Falset va aixer un zero tres amb un home menys contra el Calafell.  Bernat Guiu de penal al minut 65, Oriol Penna dos minuts després i Bilala Essoussi al minut vuitanta-nou van aconseguir salvar un punt molt important pels prioratins. En el futbol sala, derrota contundent del Priorat Nord a mans del Salou per un gol a nou, el gol de l’honor local va ser obra de Boris Montlleó, quan el marcador ja reflexava un zero a quatre. També derrota del Capçanes per 5 gols a tres a la pista de l’Ampolla.

Publicitat