Comencem l’informatiu amb dos informacions relacionades amb el parc natural de la Serra de Montsant, la primera té com a protagonista la somereta del Montsant, l’insecte localitzat al parc l’any 2011 després de més de 100 anys sense tenir-ne cap notícia. El parc natural de la serra de Montsant, amb el finançament de la Diputació de Tarragona, finançarà l’estudi de conservació d’aquest insecte per tal de preservació específica per llei. La diputació destinarà 17.000 euros a l’estudi, gairebé la totalitat  del pressupost de l’investació que consisteix en determinar l’àrea de distribució, la dimensió de la població i els hàbits ecològics de la somereta. L’estudi també determinarà les vulnerabilitats i amenaces.

L’altra notícia relacionada amb el parc, més concretament a la seva seu,  es en referència a la jornada que acollirà demà divendres. Amb el nom de Per un Tros de futur ! eines per a la dinamització agrària territorial on es presentaran ponències al voltant dels banc de terres i la custòdia agraria.

El Priorat també serà seu del Most festival la propera edició. Entre el 9 i el 12 de novembre el Falset i Cornudella també veuran alguns dels documentals que s’oferiran dins de la sisena edicio del Most Festivall internacional de Cinema del Vi i el Cava. Els films que es veuran a la nostra comarca formen part de la secció Collita, la mers improtant del festival. Una de les projeccions més esperades és Priorat, o la història dels 5 magnifics: Rene Barbier, Daphne Glorian Solomon, Josep Lluís Perez, Carles Pastrana i Alvaro Palacios.  També es podrà veure Històries del vi, un recull de sis relats de diferents països vitivinicoles. Del festival cinematogràfic també arribarà al Priorat la seccio paral·lela Most a les escoles on 350 alumnes de la comarca tindran uns passis especials a Cornudella i a Falset.

El proper dissabte a Falset serà l’escenari de la 3a Jornada FEM MEMÒRIA en Record de la Batalla de l'Ebre amb un concert, un documental, una conferència. La jornada l’organitzen conjuntament l'Associació Lo Riu, No Jubilem la Memòria i Brigada Intergeneracional per a la Recuperació de la Memòria Històrica. Albert Sabaté, president de No Jubilem la memòra comenta les raons de l’acte .

Albert Sabaté, pres. No Jubilem La Memòria

La jornada també inclourà una visita a Chabola Valley

 

Abans però  divendres Falset Acció organitza la  conferènciaBalears i País Valencià davant del procés de Catalunyaa càrrec del  Vicent Sanchis,  ex director de l’avui i tertúlia habitual als mitjans catalans, a partir de les  8 del vespre a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat

I també divendres El Club Excursionista Priorat convida a tothom a la projecció de dues pel·lícules guanyadores del festival de cinema de muntanya de Torelló. a 2/4 de 8 de la tarda al teatre de l'Artesana.   És una activitat oberta a tothom i gratuïta.

Publicitat