Imprimeix

El municipi de Marçà acollirà a finals del mes d’octubre un cursa d’orientació pensada per al públic familiar. La competició tindrà dos recorreguts de 10 i 20 quilometres que s’hauran de recórrer amb el mateix però el llarg disposarà de més balises. Des de l’organització destaquen que està pensada perquè es faci per amb grups de màxim tres persones. 

Oriol Pellisa, capità de l’equip de raids d’orientació Priorat-Montsant-Siurana i col·laborador de l’organització, comenta la voluntat que la primera Testudo d’Orientació  serveixi per tal que  el públic en general pugui provar una competició d’aquest tipus.

Oriol Pellisa, co organitzadors de la Testudo Orientació.

La prova també inclou una categoria familiar, que almenys inclogui un menor de 10 anys, i també una de local per als participants de la comarca.

I també el proper mes d’octubre però a Falset està prevista l’organització del compositor i cantant Joan Miquel Oliver, fundadors dels desapareguts Antonia Font. Marià Arbonès, organitzador del concert, comenta els motius per portar un dels artistes punters en el pop català més arriscat.

Maria Arbonès, dir. ReusDigital.cat

Les entrades ja es troben a la venda a Ajuntament de Falset, Hotel Restaurant Lotus Priorat i al Calaix de Sastre a la capital del Priorat.  També s’en poden trobrar a la  Papereria Bassa de Móra  d'Ebre i a la seu de Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio a  Reus. El preu de les entrades anticipades és de 12 euros i a taquilla de 15 euros.El concert està organitzat per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio, Ràdio Falset, Infocamp.cat i l'edició del Camp de Tarragona de Surtdecasa.cat, i compta amb  la col·laboració de l'Ajuntament de Falset, DO Montsant, DOQ Priorat i Celler Ronadelles.

El proprer divendres la  Biblioteca Salvador Estrem i Fa acull  la presentació del llibre L’home de lava d’Anna Molina. una prioratina instal·lada a Dinamarca que ens explica la història d’ en Fairbrother, un anglès, i en Lars, un danès, que  s’han conegut a l’illa de Lanzarote. Ambdós s’acosten a la tercera edat però amb actituds força diferents.

 I dissabte a partir de dos quarts d’una,  Taula rodona als porxos de l’ajuntament de Falset amb professionals de la comunicació, de la comarca i de fora, però amb viculació i atenció a la nostra realitat per parlar de la candidatura del paisatge prioratí a convertir-se en patrimoni de la humanitat. Moderats per Toni Orensanz, seurant al voltant de la taula Anna Masip i Xavier Graset de la televisió pública catalana, Sara Sans de la Vanguardia i qui els parla per  Ràdio Falset. Tothom hi és convidat, i per acabar, hi haurà vermut per al públic participant. També dissabte però dos quarts de sis del vespre a la Cartoixa d’Escal Dei  es presentarà  el  llibre 'Cartografia literària del Priorat' d'Eugeni Perea, editat per Silva Edicions. Acompanyaran l’autor, el president del a diputació de Tarragona, Josep Poblet , l'alcaldessa de la Morera de Montsant, Fina Palaomar, i el director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Àlex Susanna. La presentació del llibre anirà a càrrec de l’ex conseller de cultura de la Generalitat  Joan Maria Pujals.

Vist: 1091