El parc natural de la Serra de Montsant continuarà avui amb les restriccions als accessos a la serra  arran de l’episodi d’altes temperatures i l’alerta del perill d’incendis forestals de l’Infocat. Les restriccions es van activar ahir i també afecten el parc natural del Ports i el cap de Creus. Encara parlant de temperatures, segons l’equip de meteofalset, el passat diumenge es va registra el record absolut de la temperatura més altra registrada un mes de setembre a Falset des de l’inici del registre fa més de seixanta anys. El termòmetre es va enfilar fins als 38,4 graus.

L’escola Antoni Vilanova viurà el proper dissabte l’acte institucional dels centenari de la seva construcció. A partir de les onze del matí, al teatre de l’Artesana, es podrà veure un vídeo creat per commemora l’efemèride titulat Quin patí volem. Després hi haurà els parlaments del director del centre, l’alcalde de Falset i la consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz. Jordi Valero director de l’escola Antoni Vilanova comenta els actes que seguiran després dels parlaments i que es celebraran a l’edifici de les escoles.

Jordi Valero, dir. Escola Antoni Vilanova

El director de l’Escola Antoni Vilanova anima als antics alumnes i  als veïns i veïnes de Falset a participar una diada molt especial per a l’escola.

La vint-i-cinquena edició del Concurs Literari de Poesia i Narrativa Organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Falset i el Centre d’Estudis Falsetans premia per partida doble l’escriptor Manel Roig Abat. Roig resident a Alacant va guanyar tant en la categoria de narrativa com el de poesia en les categories per adults. Anton Vidal, president del centre d’Estudis falsetans repassava pels micròfons de ràdio falset tots els guanyadors.

Antoni Vidal, pres. Centre d’Estudi Falsetans

Des de l’organització lamenten, un any més, la manca d’originals en les categories infantil i juvenil. De cara l’any vinent, es preveuen una edició especial amb motiu del vint-i-cinquè aniversari.

I acabem el butlletí amb els resultats dels equips prioratins de la tercera catalana que el passat cap de setmana van començar la competició. El Falset Esportiu va empatar a un gol contra el Racing Club de futbol de Bonavista al camp de l’equip tarragoní. Tot i que Pau Ribes va avançar els falsetans al minut divuit, el locals van igualar el marcador deu minuts després. Un inici més complicat va tenir la Unió Esportiva Porrera que va perdre per cinc gols a un al camp de l’España-Canonja. El primer gol del Porrera a la quarta catalana el va aconseguir Roger Boada al minut 22 quan els prioratins ja tenien dos gols en contra. 

Publicitat