Les administracions locals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat s’uneixen en el malestar pel moviment de 4 milions d’euros de l’hospital intercomarcal de Móra d’Ebre cap a l’hospital Sant Joan de Reus per eixugar-ne els deutes. El front de les administracions locals que tenen l’hospital intercomarcal de Móra d’Ebre com el més proper està format pels alcaldes de Falset, Móra d’Ebre i Gandesa i els presidents i dels Consell comarcals del Priorat, la Terra Alta i la presidenta del consell de la Ribera d’Ebre. Les sis institucions han subscrit un document a defensa de l’hospital morenc.

Joan Carles Garcia, president del consell prioratí, critica, tal com s’exposa al document,  que no s’hagi previst la restitució dels 4 milions d’euros.

Joan Carles Garcia, pres. C.C.P

El document també demana que la gestió de l’hospital morenc passi a mans de les administracions locals per evitar aquesta mena de situacions.

Les festes de majors de Falset centralitzaran la pista de ball a la zona de l’euterpe. Enguany el consistori instal·larà un envelat de 400 metres quadrats per acollir els balls i concerts de la festes majors d’agost. Així ho avançava el regidor de festes, Joan Coll,  en darrera reunió de poble.

Joan Coll, regidor de festes de l’Aj. de Falset

El dia 12 d’agost els prego de festa major coincidirà amb l’emissió del program tarda d’estiu que la Xarxa de Comunicació local emetrà des de Falset amb la participació i col·laboració d’aquesta emissora.

La Generalitat ha encarregat a la universitat Rovira i Virgil un estudi per geolocalitzar i documenta les fosses comunes de les comarques ebrenques i també les del Priorat. El conseller d’afers exteriors, relacions institucionals i transparencia, Raül Romeva explica en declaracions  a ràdio falset les raons da’quest estudi

Raul Romeva, Conseller d’Afers Ext. , Relacions Institucionals i Transparència

L’estudi servirá per completar el mapa de fosses de la repressió franquista que a dia d’avui té assenyaldes al Priroat tres fosses confirmades als cementiris de la bisbal de Falset, Pradell de la teixeta, els Guiamets i Cornudella. El mapa de fosses al Priorat també assenyala tres foses possibles als cementiris de Falset, Bellmunt  i el Molar.

Publicitat