L’institut de cultura de Falset obrirà la seu física el proper 3 de setembre en el marc de la festa de Santa Càndia. L’entitat, tal com assenyala als seus estatuts, “ té per finalitat la gestió descentralitzada de les competències transferides per l’Ajuntament de Falset en matèria de cultura i patrimoni natural, així com la catalogació, conservació i difusió dels materials culturals provinents de la col·lecció del Centre d’Estudis Falsetans i la creació d’un Museu registrat”. L’Institut de Cultura  tindrà la seu a la part baixa de la biblioteca.

 

Carlos Brull, regidor de cultura, ho avançava la darrera reunió de poble i vinculava l’institut amb el futur pla de cultura per la capital de la comarca.

 Carlos Brull, regidor de Falset

També en la reunió de poble, el regidor de comerç, Antoni Muntané va avançar la nova disposició del mercat del dimarts. Una canvi motivat per la normativa europea de seguretat i que, segons el mateix Muntané, permetrà ampliar el tipus de parades del mercat falsetà.

Antoni Muntané, regidor de Falset

Abans d’aplicar el canvi previst per al proper setembre des del consistori s’explicarà amb més detall tan als veïns com als paradistes.

El Comitè d’Empresa de L’hospital comarcal de Móra d’Ebre demanarà a la fiscalia que investigui si la junta de l’hospital de reus pot transferi fons de l’hospital de Móra d’Ebre al Joan 23. Des del comitè es mostren contraris a la mesura que es realitzaria mitjançant la societat GECOHSA, l’empresa que gestiona l’hospital intercomarcal i es pregunten, entre d’altre qüestions,  perquè una empresa eficient  , ha de pagar la mala gestió d’una altra. La mesura arriba després que ahir l’ajuntament reusenc aproves l’operació.

El passat diumenge es va presentar el documental les 7 vides d’Eduard Toda al castell -monestir d’Escornalbou.  El film és un repàs de la vida i el llegat de Toda nascut a Reus que exercí de diplomàtic i que va centra bona part de la seva vida en l’egiptologia i la reconstrucció del Poblet  i Escornalbou. El periodista falsetà Toni Orensanz, al costat de Ramon Masip i Manuel Vinuesa són els autors d’aquest documental que va exhaurí totes les entrades en la seva estrena.

I acabem amb esports, ja que el passat dissabte l’equip Priorat-Montsant-Siurana de Raid d’aventura, va acabar desè en la Raidaran, el campionat europeu de raids. En la prova van competir 29 equips i vuit van abandonar . L’equip prioratí va acabar la competició amb mil cent punts i setanta set hores amb proves que incloïen des del trekking, els kayacs o les btt. . Pel capità de l’equip Oriol Pellisa, comentava l’experiència pels micròfons de Ràdio Falset

Oriol Pellisa, capità de l’equip Priorat-Montsant-Siurana

Pellisa no descarta repetir l’experiència però no aclareix quina prova serà. 

Publicitat