Imprimeix

Els diferents grups que formen l'equip de govern de l'ajuntament de Falset respecten la decisió de les regidores del grup del PSC de deixar les seves atribucions, tal com us explicàvem el passat dimarts,  però refusen , d'un banda, la manca d'informació que denuncien , i de l'altra, el fet de publicitar la ruptura en base a l'episodi de contaminació del Pou de Sant Gregori. El conseller d'Unió democràtica, Antoni Muntané, critica la publicitat negativa que ha suposat per Falset la sortida del grup socialista.

 

Antoni Muntané, regidor de UDC

Muntané es situa al costat de la resta de l'equip de govern respecte les decisions i pasos que es van seguir en l'episodi de contaminació.

Des de l’oposició, Albert Compte, regidor de Convergència Democràtica de Catalunya, i fins ara l’únic regidor a l’oposició, assegura que els darrers plens ja es veia una manca de sintonia entre els grups de l’equip de govern que feia preveure el trencament.

Albert Compte, regidor de CDC

Compte es mostra obert a treballar amb els grup del PSC a l’oposició, tot i que encara no hi han hagut converses al respecte

Les entitats i institucions que impulsen la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO, o el que és el mateix l’associació Prioritat,  el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona,  s’han reunit aquest dimarts amb els regidors de l’Ajuntament de Falset, una trobada que s’emmarca en la ronda de reunions programades amb els ajuntaments de la comarca.

Els objectius centrals d’aquestes són posar al dia els càrrecs electes de la fase en què es troba el procés de candidatura, així com presentar el document base del Pla de Gestió, una eina indispensable per mantenir vius els valors en els quals se sustenta la candidatura. A hores d’ara ja s’han mantingut trobades amb més de la meitat dels ajuntaments del Priorat, unes trobades que els impulsors valoren de manera “molt positiva”

De l'agenda cultural i festiva, destaquem el començament demà divendres de les festes majors  de Pradell de la Teixeta en honor a santa Maria Magadalena on ha part de gresca i xirinola amb actes per a petits i grans, el proper dissabte a dos quarts de vuit del vespre faran Homenatge i inauguració: “El Racó de les Roses”. - A la plaça dels Vellets.

També es festa major a la Vilella Alta del divendres fins dilluns, amb concerts i balls de Manos Rock i cultrum, divendres. l'orquestra La Matinada, dissabte i diumenge diada castellera amb els brivalls i concert  Xavi Sarrià i Feliu Ventura, 'Llibres. Batalles. Cançons'

Ei i divendres darrer juliol a la fresca amb concert del duet  acústic filferro  que adapta al català temes clàssics i universals de pop rock. organitzat per l'ajuntament de Falset i la Ràdio, amb motiu de la trobada de col·laboradors del final de temporada.

Dissabte,  a la Figuera, a partir de les vuit

Activitat d’introducció a l'astronomia popular, on amb l’ajut d’un punter làser aprendrem a reconèixer les diferents estrelles i constel·lacions tal com les veien pastors, pagesos i gent de mar d’arreu del territori de parla catalana, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades. A càrrec de l’associació Bocafoscant.

i diumenge,  a Cabacés,  Descobreix la fauna salvatge del riu Montsant.

Durant l’època d’estiu algunes zones del riu Montsant acaben assecant-se. Per això, organitzem aquest taller de voluntariat amb l’objectiu de realitzar un salvament dels peixos atrapats en aquests zones per efectuar la seva posterior translocació.

Punt de trobada: Davant de la Cooperativa de Cabacés, organitza el Parc natural de la Serra de Montsant. 

Vist: 1964