El darrer episodi de contaminació als pous de Falset té la primera conseqüència política. Si el passat dissabte a l’informatiu els explicàvem la situació respecte el pou de Sant Gregori, ahir el grup del partit de socialistes de l’ajuntament de Falset van trencar l’acord de govern amb els independents falsetans. Per aquest motiu  les regidores Maria Jesús Sánchez i Immaculada Pujol, que deixaran les tasques que feien al capdavant de la regidoria de serveis Socials. En declaracions a Ràdio Falset, la portaveu del grup Maria Jesús Sánchez explica els motius per deixar l’equip de govern.

Maria Jesús Sanchez, portaveu PSC_Falset

Sánchez afegeix que a partir el grup del Psc falsetà  exerciran una oposició constructiva a partir d’ara. Des de l’equip de govern municipal que queda, els regidor d’Independents per Falset i el regidor d’Unió, respecten la decisió del grup socialista però refusen “l’opacitat informativa” que al·leguen el grup del psc.

 

El primer incendi forestal a la nostra comarca crema al voltant de 3 hectàrees de la zona del pantà de Margalef, dins de l’àrea del parc natural de la zona de Montsant. El foc va començar diumenge al migdia en zona de difícil accés, rocosa i amb molta pendent. Els primers efectius del graf van ser transportats amb helicòpter degut al difícil accés de la zona. En les tasques de control i extinció hi van participar fins a 12 mitjans aèreris, una trentena de dotacions dels bombers i 6 del graf. Durant la nit dels diumenge al dilluns 14 dotacions van treballar en els focus principals i secundaris i la matinada del dilluns es va donar per controlat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va inaugura oficialment l’estació depuradora de Capçanes els passat dissabte. L’estació depuradora d’aigües residuals, l’edar, capçanenca és la número 500 del  pla de sanejament de Catalunya. Tal com recordava el conseller de Territori Josep Rull, fa 25 anys es va constituir el departamento de medi ambient amb dos objectius a llarg termini.

Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat

Rull va recordar que encara resten poblacions sense depuradores com per exemple Porrera. Per la seva part, el president de la Generalitat va destacar el paper de les edar alhora de revaloritzar els territoris.

Carles Puigdemont, pres. Generalitat

En la mateixa línea es va expressar l’alcalde de Capçanes, Joan Carles Garcia, que va subratllta el paper de les estacions depuradores pels pobles.

Joan Carles Garcia, alcalde de Capçanes

Puigdemont després de la inauguració va signar al llibre d’honor dels consistori capçanenc i va avançar una nova visita al municipi.

I demà comença el campionat europeu de Raids d’aventura, el raidaran 2016, amb la participació de l’equip Priorat-Montsant-Siurana. La competició compta ambuna trentena d’equips de diferents països europeus i s’allargarà fins dissabte. Oriol Pellisa, capità de l’equip Priorat-Montsant-Siurana, considera que serà un èxit per l’equip acaba la prova.

Oriol Pellisa, capità equip Priorat-Montsant-Siurana

Recordem que els raids d’aventura són una competició d’orientació amb proves de barranquisme, kayacs, trekking, vies ferrates i BTT. 

Publicitat