El conseller comarcal de les CUP, Damià Fàbrega, afirma que la comissió econòmica creada per resoldre els deutes del consell esportiu funciona massa lentament. A més, afegeix l’únic conseller a l’oposició del consell prioratí,  que des de les CUP iniciaran altres actuacions per conèixer la realitat econòmica del consell prioratí si la comissió  no aconsegueix resultats en els propers mesos.

Damia Fàbrega, conseller de les CUP al CCP

Fàbrega respon així a les preguntes de l’entrevista que podran escoltar el proper dissabte a l´informatiu cap de setmana. El consell de les cup també comenta algunes de les qüestions que apareixen al butlletí que les la formació política ha repartit per la comarca.

Agència Catalana de l’Aigu a (ACA) ha posat en servei el sistema de sanejament d’aigües residuals urbanes del municipi dels Guiamets (Priorat). Es tracta de la depuradora número 499 del Pla de Sanejament de Catalunya.

La instal·lació, de tipus biològic, incorpora un sistema de tractament, a través de filtres percloradors, mitjançant el qual els microorganismes fan la seva funció de depuració biològica sobre un suport de peces de material plàstic de gran superfície específica i amb aportació d’oxigen mitjançant un flux d’aire a contracorrent. La depuradora dels Guiamets ha suposat una inversió de 448.897 euros i pot donar servei a una població de 327 habitants.

El Parc Natural de la Serra de Montsant ja té nova junta rectora i president. Jordi Sabaté, alcalde la Vilella Baixa i vicepresident del consell comarcal, va assumir la direcció que deixar Ricard Passanau. La junta està formada per 17 persones, que representen administracions i entitat al voltant el parc. En la junta rectora també es va exposar i aprovar el programa d’actuació i pressupost pel 2016, amb una aportació directa al Règim d’Autonomia Econòmica (RAE) de 237.108€, amb  les aportacions del propi departament de Territori i Sostenibilitat i de la Diputació de Tarragona, amb col·laboracions puntuals del Consell Comarcal, i les denominacions d’origen de la comarca i la DOP Siurana.

 

Publicitat