Imprimeix

Benvinguts al butlletí intersetmanal,

La sisena edició de la festa del vi solidari va servir un any més per esgotar en unes hores, i tot i la pluja, les ampolles preparades per l’edició del passat dissabte. La festa va començar al matí, amb els actes més divulgatius. Estela Campanya va explicar la seva experiencia com a mare d’una víctima del cáncer i la seva vinculació l’obra social de sant Joan de Déu.


Estela Campanya
El coordinador de la festa, Josep Maria Beltran explica els motius pels que la festa també inclou una xerrada o testimoni de la lluita contra el cáncer infantil.
J.M Beltran
La música aquest edició va anar a càrrec de Joan Rovira i marta i gregori al bancal de l’alegno. A la nit va ser el torn de Papagayo i Segona mà al casal masroitxa.

La Gran Fondo del Priorat tindrà l’any vinent una segona edició després de l’èxit de la primera cursa el passat dissabte. Més de 1700 participants van prendre la sortida en una prova que finalment, en el cas del traçat llarg, va arribar al 100 quilometres. Tot i alguns embussos en alguns punts dels recorreguts, des de l’organització comentaven la bona rebuda entre els participants. Mauro Llorens, director de la Gran Fondo Priorat, es mostra convençut que hi haurà segona edició.
Mauro Llorens, director de la cursa Gran Fondo Priorat
El primer classificat del recorregut de noranta-sis quilometres va ser Josep Betalu que va completar els circuit en menys de cinc hores.

Dos apunts breus per acabar el butlletí, primer un apunt econòmic. Segons les dades del Servei Català d’Ocupació, el Soc, el passat mes de maig es va tancar amb quatre-centes setanta vuit persones del priorat inscrites al servei d’ocupació a la recerca de feina. Respecte el més anterior, l’abril, hi han tretze persones menys inscrites.  La dada interanual també es positiva ja que respecte el maig de l’any 2015 hi han cinquanta dos persones menys inscrites al SOC.

I el dilluns a la matinada es va donar per extingit un incendi forestal al terme municipal de Margalef que va crema 600 metres quadrats de vegetació forestal. L’origen del foc diumenge es creu que podria ser per un llamp que va caure a la zona. Ahir es va presentar al parlament la campanya forestal d’enguany que començarà el proper 15 de juny i s’allargarà fins al 15 de setembre.

Vist: 1778