Benvinguts al butlltí intersetmanal,

Neus Català va rebre el passat diumenge l’últim reconeixement en l’any honorífic que li ha dedicat  la Generalitat i que ha comissariat l’Institut Català  de la Dona.  La descoberta  del conjunt escultòric titulat Solidaritat a la plaça de la Juventut dels Guiamets va servir de cloenda de l’any Català i també per què el municipi on va nàixer li reconegués la seva lluita a favor de les llibertats en les circumstàncies més extremes.  La Solidaritat és una conjunt escultòric integrat per una figura formada per un conjunt de mans de dones que superen un mur. I al costat un banc amb la frase amb que Neus Català resumia el seu vincle amb el poble on va nàixer. “Porto terra dels Guiamets a les sabates”.  L’alcalde guiametà, Miquel Perelló valorava la participació de les entitat del poble alhora de tria els tipus d’homenatge a Català.

Perelló

Solidaritat és una obra de l’escultura gironina Ció Abellí que explicava als microfonos de Ràdio Falset un dels detalls més importants de l’escultura.

Ció

La inauguració del passat diumenge també va servir per tancar l’any Neus Català, amb més una cinquantena d’actes arreu del territori català, i que ha comissariat l’Institut Català de la Dona. Tal com recordava la seva directoria Núria Balada

Balada

l’acte es va tancar amb el documental que des de l’institut català de la dona han realitzat al voltant de la figura de Neus Català.

El Priorat va ser l’any 2012 la comarca amb el producte  interior brut per capita més baix de tot Catalunya, amb 15.200 euros per habitant.  La comarca veïna de la Ribera d’Ebre és la que va registra un PIB per càpita més gran amb 48.300 euros per habitant, un 75 % superior a la mitjana catalana que va ser de vint-i-set mil sis-cents euros.  Tot i la ser la xifra més baixa de les comarques  catalanes el 2012, el pib per capita prioratí va augmentar un 4% respecte la xifra de l’any 2011.

I dos apunts esportius per tancar el butlletí, el passat cap de setmana es va celebra a Marçà la primera trobada de futbol del Priorat amb diferents partits. El més destacat  el que va enfrontar  una selecció de jugadors de la comarca que juguen en diferents equips de la demarcació contra el Falset esportiu. El combinat prioratí va supera per 4 gols a 1 l’equip de la capital, amb els gols de Marc Vernet, Ruben Barceló i un doblet d’Aleix Martí.  El gol de l’honor falsetà va sortir de les botes de josep maria prous.  I l’altre breu futbolístic ens porta a Ascó, ja que el jugador marçanenc de 21 anys s’ha incorporat a la plantilla del primer equip asconenc sota les ordres de l’entrenador Miguel Rubio. El davanter, però que pot adaptar-se  a altres posicions, prové  de la rapitenca de primera catalana  i podria debutar amb els verds el proper diumenge al municipal d’Ascó contra el Morell. 

Publicitat