Benvinguts al butlletí intersetmanal,

Esquerra Republicana de Catalunya s’imposa a setze dels vint-i-tres pobles del Priorat. Els set restants, Democràcia i Llibertat ha estat la més votada. Cal afegir que en la majoria de municipis aquestes dues forces s’han alternat entre la primera i la segona més votada, amb l’excepció de Bellmunt que la segona força va ser el PSC.

La tercera força en vots va ser En Comú podem que supera el partit dels socialistes de Catalunya amb 630 vots per davant dels 528 dels socialistes. Pel que fa als pobles en comú podem va ser tercera força més votada,  menys a quatre pobles:  Bellmunt, com us deiem, al Molar, al  Masroig i la bisbal de falset, l’únic municipi on Unió va situar-se en tercer lloc.

El candidat per la demarcació de Tarragona d’Esquerra Republicana, Jordi Salvador, valorava els resultats de la comarca deixant de banda el número de vots.

Salvador.

Pel que fa la participació, en la majoria de municipis es va supera el 70 per cent i cap dels restants va quedar per sota del 60 %. El municipi amb més participació va ser els Guiamets amb un 82, 2 % mentre que per la part baixa, el poble amb menor participació va ser la Vilella Alta amb un 62, 3%

Durant sis mesos, el Consell Comarcal del Priorat ha contractat onze persones, majors de 45 anys, en situació d’atur i que no són perceptores de cap prestació o subsidi, dins el  el Programa mixt de Treball i Formació - subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Ja són diversos els programes d’aquest tipus que s’han dut a terme a la comarca els darrers anys, tot coincidint amb la recessió econòmica, amb la intenció d’impulsar polítiques actives d’ocupació que contribueixin a reduir l’atur a la comarca i siguin d’ajut per a les persones i famílies que més ho necessiten.

En clau esportiva, el Falset va perdre per tres a zero a casa contra l’escola de futbol la pastoreta, amb aquesta derrota els falsetans queden relegats al tercer lloc de la classificació.

També derrota dels juvenils de la capital del Priorat en la seva visita al camp del morell per quatre gols a u. El gol de Kevin Carranza al minut trenta dos va servir per empatar el partit però a minut trenta quatre, cinquanta-dos i vuitanta-nou l’equip del tarragonès tornaria a marcar. Amb aquest resultat el juvenils falsetans se situen, onzens d’una lliga de setze equips .

El Porrera, a la quarta catalana si que va emportar-se els tres punts del camp de l’Almoster. Adrià Figueredo al minut sis avançaria els porrerans, i quatre minuts més tard, Roger Boada ampliava el marcador, que acabaria tancant Xavier Font al minut vuitanta vuit. Abans de les vacances nadalenques, el Porrera es situa a la sisena posició, d’una lliga de tretze equips.

En futbol sala, el capçanes va perdre a la seva pista per cinc gols a set contra el futbolpax de Tarragona, tot i els doblets de Jordi quintana i Ignasi pena, i el gol de Carlos Barceló, el prioratins van veure com els punt marxaven cap a la capital de la demarcació.

El Priorat nord va suspendre el seu partit a casa contra el Playas Salou.  Aquesta jornada els equips de futbol sala iniciaven la segona volta. El capçanes ocupa setena plaça i el Priorat nord la vuitena amb un partit menys en una lliga de nou equips. 

Publicitat